Skocz do zawartości

[absurd] ścieżka rowerowa 1km i 38 przejść

Rekomendowane odpowiedzi

W/g mnie problem nie leży w samych przejsciach dla pieszych. Jedyne co jest tu problemem to brak myślenia kogoś, kto to projektował. Dlaczego? Ano, zamiast wydawac pieniądze na wykonanie i oznakowanie drogi rowerowej w taki gęsto "przechodzonym" obszarze mozna by puścić pas dla rowerów po drodze i oszczędzić forsę.

Ale skoro taka droga powstała, dobrze, że przynajmniej jest prawidłowo oznakowana i piesi wiedzą, gdzie i jak przechodzić. 

Panowie mieszkam przy Łukowskiej i z mojego punktu widzenia kiedy w sezonie przynajmniej 2 razy dziennie poruszam się rowerem Łukowską jest to bez sensu i nikomu nie przydatna ścieżka. Ulica Łukowska jest na tyle szeroka że autobus nie miał tam nigdy problemu z minięciem mnie i to  na całej długości. Dla osób które nie chcą poruszać się ulicą jest ścieżka przy ulicy Ostrobramskiej która przynajmniej gdzieś prowadzi bo ta przy Łukowskiej kończy się skrzyżowaniem z Zamieniecką i radź sobie rowerzysto sam.

W tym momencie ścieżka ta tworzy tylko i wyłącznie podstawę do tego żeby kierowcy słali mi i innym rowerzystom użytkującym ulic wiązanki za o że nie jadę po ścieżce. Nie wyobrażam sobie żeby po tej ścieżce jechać szybko nie narażając pieszych, a tak niestety mam w zwyczaju się poruszać jadąc do pracy i z pracy. Inwestycja bez sensu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...