Sliwa007 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Szanowni Państwo zwracam sie z prośba o pomoc w dobraniu powyższych akcesoriów. Czy ktoś ma może taki model? W co uzbroić? Jaki bagażnik będzie odpowiedni? Mi wpadł w oko takowy http://www.dobrerowery.com/bontragerbackracklbagazniknatyl-p-15231.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Jaki masz budżet na te akcesoria? Licznik szukaj Sigmy. Są niezbyt drogie i dobre. Tutaj masz ciekawy temat o oświetleniu http://www.forumrowerowe.org/topic/120938-lampka-co-kupisz-jak-masz-50-a-co-jesli-masz-150zl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliwa007 Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Chciałbym sie zmieść w około 500pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sedymen Napisano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Polecam bagażnik Crosso. Tańszy. Bardzo dobry. Pasujący pod ich sakwy w razie czego. A oświetlenie to bateryjne czy pod dynamo/prądnicę? Jak to drugie to poszukaj w AXA. Dobre i w rozsądnych cenach. Na baterie to właściwie tylko kasa cie ogranicza. Licznik Sigmy ok; ewentualnie Cateye. Zastanów się czy przewodowy czy bezprzewodowy. Ja obecnie użytkuję bezprzewodowy i dochodzę do przekonania, że zmiana z kabelkowego to był błąd. Następny licznik kupię przewodowy i taki tobie też polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliwa007 Napisano 6 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Jeżeli chodzi o oświetlenie to bateryjne, Orkan nie ma prądnicy ani dynama. Myśle ze 200 to max, takie szybko ściągalne itp A jeśli chodzi o licznik to jaki model? Ma Pan coś sprawdzonego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sedymen Napisano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Kabelkowa Cataya, która ma już ponad 20 lat i działa idealnie nie jest juz produkowana. Zastanów się czego oczekujesz od licznika. jakich funkcji. To ważne, żeby licznik nie miał rzeczy, których nie używasz a wiecznie musisz przełączać. Irytuje. Zruć uwagę na podświetlenie. Zastanów sie czy ma mieć funkcje pamięci dla dwóch rowerów czy jeden. Kupując dobrego producenta to kazdy model jest dobry ale musi też mieć na pokładzie wszystko to o ty chcesz a nie miec rzeczy tobie zbędnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 A jeśli chodzi o licznik to jaki model? Ja osobiście polecam taki. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
links2 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Bagażnik też polecę Crosso. Mam, używam z sakwami też Crosso, zdaje egzamin. W miarę lekki, prosty, ale solidny. Oświetlenie ma być takie do jazdy w ciemnościach, nie tylko po oświetlonych ulicach w mieście? Mogę polecić latarkę EDC X1 (do znalezienia na znanym portalu aukcyjnym ) Tylko trzeba uważać w cywilizowanych miejscach, żeby nie oślepiać innych. A najważniejszym akcesorium i tak jest porządny u-lock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliwa007 Napisano 7 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Oświetlenie będzie w 60% używane w mieście oraz przed nocą, reszta to wycieczki itp. Planuje rowniez 2/3 dniowy wyskok. No właśnie o to rowniez chciałem zapytać, czego używacie do zabezpieczenia swojej własności? I co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Skoro będzie bagażnik to ja jako oświetlenie tylne polecam taką lampkę, ona jest zdejmowalna. Nie wiem jak się nazywa jedyne co tam odczytałem to CC-201 lub CG-201 Przód Tył. Do tego jest jeszcze 2 część przykręcana do bagażnika. Z tego co widziałem bagażniki często są już przystosowane by przykręcić do nich oświetlenie, mają odpowiednie uchwyty i tam się taką lampkę przykręca, tą na dodatek można zdjęć i schować w kieszeń. Naprawdę świeci fajnie, są 4 tryby świecenia zasilanie to 2 baterie AAA(ja używam akumulatorki AAA) jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sedymen Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 No właśnie o to rowniez chciałem zapytać, czego używacie do zabezpieczenia swojej własności? I co polecacie? U-lock Kryptonite. Linka jeżeli mam go generalnie na oku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
links2 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Z oświetlenia na tył nie brałbym niczego specjalnie na bagażnik. Bagażnik czasem fajnie jednak zdjąć, nie jest potrzebny cały czas, a każdą lampkę jakoś do bagażnika da się w ten czy inny sposób przyczepić. U-lock to konieczność, jeśli właściciel jest mocno przywiązany do swojego roweru Mogę polecić Kryptonite Evolution 4, bo mój rower wciąż należy do mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Z oświetlenia na tył nie brałbym niczego specjalnie na bagażnik. Bagażnik czasem fajnie jednak zdjąć, Zdjęcie bagażnika w niczym mi nie przeszkodziło, bo i na to znalazłem sobie prosty, szybki i tani sposób. Wystarczy sobie kupić takie coś zamontować gdzie potrzeba i po kłopocie. Jak widać, ba nawet torebka pod-siodłowa bez problemu weszła (tutaj widać jeszcze starą lampkę na kabel) jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atom_ Napisano 25 Marca 2016 Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 @ Sliwa007. Uzbroiłeś ten rower? I czy Masz może jakieś zdjęcia jak on teraz wygląda w pełnej krasie ? Tak się składa że też kupiłem ten rower i zastanawiam się nad akcesoriami do niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marko1982 Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Witam. Niedawno kupiłem również Orkana 5.0 2015 i szukam podpórki (nózka) montowanej do tyłu, z racji nietypowej ramy czy ktoś mógłby polecić jakąś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boldwyn Napisano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Podepnę się z pytaniem o nóżkę i ew. błotniki - dopasowywałeś jakieś? Ja mam Orkana 4.0 2015, ale wygląda że tył jest taki sam jeśli chodzi o szerokość, odstęp od koła itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marko1982 Napisano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Odnośnie nóżki dzwoniłem do serwisu i sklepu Rometa i powiedzieli, że pasuje coś takiego CL-KA-69, tylko i wyłącznie. Błotników jeszcze nie zakupiłem. na razie założyłem tylko oświetlenie Convoy S2+ i Mactronic Walle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klark Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Mam w 4.0 coś takiego : http://salon-rowerowy.pl/podporki-stopki-nozki/4567-podporka-kellys-kls-kickup-24-29.html Spisuje się bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotofx Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 W tym Romecie to pracują jakiś głupki dając temu dowód nie pierwszy raz "Odnośnie nóżki dzwoniłem do serwisu i sklepu Rometa i powiedzieli, że pasuje coś takiego CL-KA-69, tylko i wyłącznie." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliwa007 Napisano 11 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 ja kupiłem nóżkę z decathlonu i pasuje, nic nie mogę jej zarzucic. Błotniki mam sks velo 55" cross, Również wszystko cacy, jedyne do czego możn się przyczepić to tylny błotnik mógłby być dłuższy od strony siodła. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacoolo Napisano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Hej. Również kupiłem orkana 5.0 2015. Zakupiłem bagażnik crosso. Mam pytanie: Czy w Waszych orkanach otwory do montażu bagażniki miały gwint? W moim chyba nie ma:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliwa007 Napisano 16 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Hej u mnie jeden gwint był zrąbany i musiałem na nowo nagwintowac, wiec coś może być na rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NivenGarland Napisano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Potwierdzam. Bez nagwintowania otworów w ramie gwintownikiem M5 nie można było zamontować bagażnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Looted Napisano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Hej! Mam pytanie odnośnie bagażnika tylnego Crosso - czy potrzebne są adaptery do hamulców tarczowych? Jeżeli tak, to w której wersji rozmiarowej (chcę kupić całość przez internet i wolałbym z góry wiedzieć, że wszystko spasuje). Dodatkowo chciałbym zapytać, czy ktoś może polecić jakieś pasujące błotniki? W Romecie stwierdzili, że nic im nie pasowało. Z pierwszej strony widzę jedną propozycję, ale zawsze więcej opcji nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NivenGarland Napisano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Do bagażnika Crosso nie trzeba żadnych adapterów. Da się zamontować, ale jak na mój gust bagażnik jest trochę za wysoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.