W0jt3k Napisano 4 Stycznia 2016 Napisano 4 Stycznia 2016 Witam, Przygotowuję się ktoś na maraton w Dolsku 10 kwietnia z serii gpmtb?
Marcin9 Napisano 4 Stycznia 2016 Napisano 4 Stycznia 2016 Ja Poprzedni sezon rozpocząłem startując w tym maratonie więc w tym roku postaram się też tak rozpocząć i poprawić swój kiepski wynik
W0jt3k Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Napisano 4 Stycznia 2016 Masz jakiś plan? Ja staram się 2 razy w tyg pójść na siłownie i raz w tyg na basen. W marcu będę chciał już wskoczyć na rower Te obecne temperatury skutecznie zniechęcają mnie do jeżdżenia
arroyo Napisano 4 Stycznia 2016 Napisano 4 Stycznia 2016 Siłownia w sensie ogólnorozwojowa czy spinning? Jak chcesz coś ugrać i nie zaczynać od zera w marcu najlepiej byś zrobił inwestując w trenażer lub jeśli już idziesz na siłownię to korzystać z rowerków treningowych. Dolsk to od wielu lat świetny test formy dla wielu kolarzy z okolic Wielkopolski, trasa jest nieciekawa, wręcz nudna ale też dzięki temu łatwa i dość szybka dzięki czemu mocno weryfikuje kto co robił zimą.
W0jt3k Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Napisano 5 Stycznia 2016 Trochę ogólnorozwojowa, więcej czasu spędzam na spinningu. Oglądałem na yt filmy z 2015r, trasa wydała mi się dokładnie taka jak mówisz.
daVe Napisano 5 Stycznia 2016 Napisano 5 Stycznia 2016 Fakt, trasa bardzo łatwa i szybka. Jednak w tym roku szykuje się jej lekka zmiana przez co ma być o wiele mniej asfaltu.
W0jt3k Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Napisano 5 Stycznia 2016 To będzie mój pierwszy start. Dzieki za spostrzeżenia i do zobaczenia na trasie.
Marcin9 Napisano 5 Stycznia 2016 Napisano 5 Stycznia 2016 Dokładnie trasa była trochę nudna ale jak dla mnie była ok szczególnie że to był mój pierwszy maraton. Tutaj masz zapis trasy Mega i Mini
W0jt3k Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Napisano 5 Stycznia 2016 A jechałeś Mini czy Mega? Jakieś dalsze plany? Ja mam zamiar zrobić w tym roku: Krzywiń 02.04 Dolsk 10.04 Mosina 19.06 Suchy Las 07.08 Stęszew 28.08
Marcin9 Napisano 5 Stycznia 2016 Napisano 5 Stycznia 2016 Mini Na pewno Dolski Postaram się też wystartować w paru innych maratonach z tego cyklu. Mam też nadzieję że w tym roku będzie znowu maraton w Klęce lub Hermanowie.
Przecietny Napisano 1 Marca 2016 Napisano 1 Marca 2016 Czesc jestem tu nowy tzn nowo zarejestrowany bo forum znam od dawna. Ja przygotowuje sie do tego wyscigu a nawet do całej serii. W zeszłym roku zacząłem dopiero przygodę z maratonami i mi się spodobało. Jechałem 5 wyscigów, w tym sezonie chce jechać wszystkie, trenuje cały rok i na rowerze i wszedzie indziej . Jedyne czego mi brakuje to współtowarzyszy, mam tylko jednego kolegę z którym trenuje na rowerze on także startuje u gogola jednak szukamy kogoś kto by sie przyłączył i na treningi i do teamu zebysmy podczas startów brali udział w generalce druzynowej. pozdrawiam
W0jt3k Napisano 1 Marca 2016 Autor Napisano 1 Marca 2016 Cześć, a gdzie trenujecie? Też chetnie bym sie przyłączył do treningów, przygotowań do 10 kwietnia
Przecietny Napisano 1 Marca 2016 Napisano 1 Marca 2016 Cześć nie spodziewałem się tak szybkiej odpowiedzi Trenujemy w poznanskich i podpoznanskich lasach, głównie nadlesnictwo babki od Głuszyny az do Rogalina, lasy na trasie Poznan-Kórnik,Koninko,czasem wzdłuż rzeki do Bolechowa i z powrotem i mozna powiedziec że wszedzie indziej gdzie nie ma asfaltu
W0jt3k Napisano 1 Marca 2016 Autor Napisano 1 Marca 2016 @Przecietny wysłałem Ci priva. Ja w tym roku chce właśnie tym maratonem w Dolsku zacząć przygodę z MTB. Styczeń i Luty przepracowałem na siłowni i basenie, ten pozostawiam na treningi na rowerze. Ogólnie bardzo chętnie potrenuje z kimś bo samemu wiadomo jak jest
Obstein Napisano 9 Marca 2016 Napisano 9 Marca 2016 Cześć Ja się zastanawiam nad startem MINI. i chce to wykorzystać jako mobilizację do treningów. Czas się w końcu ruszyć, pytanie czy w poprzednich seriach bylo duzo osób takich w pełni początkujących?
Mod Team michuuu Napisano 9 Marca 2016 Mod Team Napisano 9 Marca 2016 pytanie czy w poprzednich seriach bylo duzo osób takich w pełni początkujących? Jak to ocenić? W każdym maratonie jest grupa uczestników którzy jadą dla przyjemności z jazdy i współzawodnictwa. Dla niektórych jest to pierwszy i ostatni start, dla innych to złapanie bakcyla. Jeżeli martwisz się o to że będziesz jedynym świeżakiem to spokojna głowa, stawiam że połowa stawki to totalni amatorzy a połowa z tej połowy to "niedzielni" połykacze kilometrów. Dolsk to dobre zawody na początek.
Obstein Napisano 9 Marca 2016 Napisano 9 Marca 2016 No to czas spiąć pośladki i zacząć ćwiczyć Jak coś to lasy zakrzewskie/lusowo może ktoś z okolic chętny na wspólne wypady
Mod Team michuuu Napisano 9 Marca 2016 Mod Team Napisano 9 Marca 2016 No to czas spiąć pośladki i zacząć ćwiczyć Jeżeli nie masz ambicji olimpijskich to Dolsk można brać z marszu.
W0jt3k Napisano 9 Marca 2016 Autor Napisano 9 Marca 2016 Jeżeli nie masz ambicji olimpijskich to Dolsk można brać z marszu. Co nie znaczy, że nie warto trenować Ja też w Dolsku wystartuje po raz pierwszy ale trenuje od początku Stycznia. Możemy się skumać na jakieś treningi, ale weekendami ze mna jest cięzko (studia).
Obstein Napisano 9 Marca 2016 Napisano 9 Marca 2016 Co nie znaczy, że nie warto trenować Dokładnie tak, tym bardziej że jak startować to żeby się zmieścić w jakimś założonym czasie. Ja treningi głównie weekendy ewentualnie wieczory.
W0jt3k Napisano 9 Marca 2016 Autor Napisano 9 Marca 2016 Trenuje Poniedziałek i Piątek ok. 16:30, ewentualnie Niedziela gdzieś o tej samej godzinie
Marcin9 Napisano 9 Marca 2016 Napisano 9 Marca 2016 W tamtym roku wystartowałem po raz pierwszy w maratonie. Nie przygotowywałem się praktycznie wcale(przez cały marzec i na początku kwietnia przejechałem może z 300km ) a do mety dojechałem na dość dobrej pozycji jak pierwszy raz i zupełny brak przygotowania W tym roku postaram się lepiej przygotować Chociaż trochę wstyd się przyznać ale w tym roku przejechałem dopiero 100km na szosie i może 50 na trenażerze ale został jeszcze miesiąc
W0jt3k Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Napisano 3 Kwietnia 2016 Cześć, Został tydzień do startu, może jakiś wspólny trening?
Mod Team michuuu Napisano 3 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 3 Kwietnia 2016 Dzisiaj chyba ktoś na Strzeszynku trenował, co jakiś czas dochodziły gromkie okrzyki " lewaaa ku...wa lewaaaa".
Przecietny Napisano 10 Kwietnia 2016 Napisano 10 Kwietnia 2016 Czesc jak wrażenia po maratonie? Jak wam sie jechało i co wybraliście mega czy mini? Jak zadowolenie z wyniku jesli ktos sobie cos zakladal?osobiscie zaluje,ze padalo nie lubie w deszczu jezdzić lecz co mnie zaskoczylo wielkiego blota nie bylo. Trasa srednio wymagajaca ale zabawa byla udana,jestem zadowolony ze startu i tego jak pojechalem bo spodziewalem sie nieco slabszej formy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.