Skocz do zawartości

[MTB] 10 kwiecien Dolsk

W0jt3k

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja :D   

Poprzedni sezon rozpocząłem startując w tym maratonie więc w tym roku postaram się też tak rozpocząć i poprawić swój kiepski wynik :laugh:

Napisano

Masz jakiś plan? Ja staram się 2 razy w tyg pójść na siłownie i raz w tyg na basen. W marcu będę chciał już wskoczyć na rower :) Te obecne temperatury skutecznie zniechęcają mnie do jeżdżenia :)

Napisano

Siłownia w sensie ogólnorozwojowa czy spinning? Jak chcesz coś ugrać i nie zaczynać od zera w marcu najlepiej byś zrobił inwestując w trenażer lub jeśli już idziesz na siłownię to korzystać z rowerków treningowych. Dolsk to od wielu lat świetny test formy dla wielu kolarzy z okolic Wielkopolski, trasa jest nieciekawa, wręcz nudna ale też dzięki temu łatwa i dość szybka dzięki czemu mocno weryfikuje kto co robił zimą.

Napisano

Trochę ogólnorozwojowa, więcej czasu spędzam na spinningu. Oglądałem na yt filmy z 2015r, trasa wydała mi się dokładnie taka jak mówisz.

Napisano

Fakt, trasa bardzo łatwa i szybka. Jednak w tym roku szykuje się jej lekka zmiana przez co ma być o wiele mniej asfaltu.

Napisano

A jechałeś Mini czy Mega? Jakieś dalsze plany?

Ja mam zamiar zrobić w tym roku:

Krzywiń 02.04

Dolsk 10.04

Mosina 19.06

Suchy Las 07.08

Stęszew 28.08

Napisano

Mini 

Na pewno Dolski Postaram się też wystartować w paru innych maratonach z tego cyklu.

Mam też nadzieję że w tym roku będzie znowu maraton w Klęce  lub Hermanowie. 

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Czesc jestem tu nowy tzn nowo zarejestrowany  bo forum znam od dawna.

Ja przygotowuje sie do tego wyscigu a nawet do całej serii.  W zeszłym roku zacząłem dopiero przygodę z maratonami i mi się spodobało. Jechałem 5 wyscigów,  w tym sezonie chce jechać wszystkie, trenuje cały rok i na rowerze i wszedzie indziej :laugh: . Jedyne czego mi brakuje to współtowarzyszy, mam tylko jednego kolegę z którym trenuje na rowerze on także startuje u gogola jednak szukamy kogoś kto by sie przyłączył i na treningi i do teamu zebysmy podczas startów brali udział w generalce druzynowej.

pozdrawiam

Napisano

Cześć, a gdzie trenujecie? Też chetnie bym sie przyłączył do treningów, przygotowań do 10 kwietnia

Napisano

Cześć nie spodziewałem się tak szybkiej odpowiedzi :)

Trenujemy w poznanskich i podpoznanskich lasach, głównie nadlesnictwo babki od Głuszyny az do Rogalina, lasy na trasie Poznan-Kórnik,Koninko,czasem wzdłuż rzeki do Bolechowa i z powrotem i mozna powiedziec że wszedzie indziej gdzie nie ma asfaltu :laugh:

Napisano

@Przecietny wysłałem Ci priva. Ja w tym roku chce właśnie tym maratonem w Dolsku zacząć przygodę z MTB. Styczeń i Luty przepracowałem na siłowni i basenie, ten pozostawiam na treningi na rowerze. Ogólnie bardzo chętnie potrenuje z kimś bo samemu wiadomo jak jest :)

Napisano

Cześć

Ja się zastanawiam nad startem MINI. i chce to wykorzystać jako mobilizację do treningów.

Czas się w końcu ruszyć, pytanie czy w poprzednich seriach bylo duzo osób takich w pełni początkujących? 

• Mod Team
Napisano

pytanie czy w poprzednich seriach bylo duzo osób takich w pełni początkujących?

Jak to ocenić?

W każdym maratonie jest grupa uczestników którzy jadą dla przyjemności z jazdy i współzawodnictwa. Dla niektórych jest to pierwszy i ostatni start, dla innych to złapanie bakcyla.

Jeżeli martwisz się o to że będziesz jedynym świeżakiem to spokojna głowa, stawiam że połowa stawki to totalni amatorzy a połowa z tej połowy to "niedzielni" połykacze kilometrów.

Dolsk to dobre zawody na początek.

Napisano

No to czas spiąć pośladki i zacząć ćwiczyć ;) 

Jak coś to lasy zakrzewskie/lusowo może ktoś z okolic chętny na wspólne wypady

Napisano

Jeżeli nie masz ambicji olimpijskich to Dolsk można brać z marszu.

Co nie znaczy, że nie warto trenować :) Ja też w Dolsku wystartuje po raz pierwszy ale trenuje od początku Stycznia. Możemy się skumać na jakieś treningi, ale weekendami ze mna jest cięzko (studia).

Napisano

Co nie znaczy, że nie warto trenować

Dokładnie tak, tym bardziej że jak startować to żeby się zmieścić w jakimś założonym czasie.

Ja treningi głównie weekendy ewentualnie wieczory.

Napisano

W tamtym roku wystartowałem po raz pierwszy w maratonie. Nie przygotowywałem się praktycznie wcale(przez cały marzec i na początku kwietnia przejechałem może z 300km :whistling:) a do mety dojechałem na dość dobrej pozycji jak pierwszy raz i zupełny brak przygotowania :laugh:

W tym roku postaram się lepiej przygotować :thumbsup:  Chociaż trochę wstyd się przyznać ale w tym roku przejechałem dopiero 100km na szosie i może 50 na trenażerze :whistling:  ale został jeszcze miesiąc :thumbsup:

• 4 tygodnie później...
Napisano

Czesc jak wrażenia po maratonie? Jak wam sie jechało i co wybraliście mega czy mini? Jak zadowolenie z wyniku jesli ktos sobie cos zakladal?osobiscie zaluje,ze padalo nie lubie w deszczu jezdzić lecz co mnie zaskoczylo wielkiego blota nie bylo. Trasa srednio wymagajaca ale zabawa byla udana,jestem zadowolony ze startu i tego jak pojechalem bo spodziewalem sie nieco slabszej formy.  :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...