xandercage Napisano 3 Stycznia 2016 Napisano 3 Stycznia 2016 Mam piasty DT SWISS SP 370 100/135 i padł pomysł na złożenie nowych, lżejszych od moich fabrycznych kółek, być może obręcze będą lepsze niż w temacie. Mam w związku z tym kilka pytań do doświadczonych kolegów. 1. Czy 28 szprych przewiezie moich 95 (docelowo na wiosnę 90) kilogramów? Czy nie ma to wpływu na trwałość zestawu? 2. Czy system Straight Pull jest tak samo wytrzymały jak zwykłe gięte szprychy? 3. Czy długość szprych pod kasetę 9 lub 10 rz. czymś się różni?
gtb Napisano 3 Stycznia 2016 Napisano 3 Stycznia 2016 1. Tak przewiezie , na takiej konfiguracji DT składa koła z limitem 110kg 2. Jest tak samo wytrzymały . 3. Nie różni się gdyż kaseta 9s i 10s ma taką samą szerokość i pracuje na tym samym bębenku.
xandercage Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Napisano 4 Stycznia 2016 Dzięki za rady. Myślę jeszcze, czy nie założyć jakiegoś wyższego modelu obręczy przygotowanego na system bezdętkowy. Czy na moje toczenie (500 km/miesiąc w sezonie + maraton) warto inwestować w takie rzeczy?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.