vpablov Napisano 3 Stycznia 2016 Napisano 3 Stycznia 2016 Obecnie używam mleczka Caffelatex, chciałbym wypróbować jakiejś alternatywy Trezado, No Tubes....... Macie jakieś porównanie między tymi firmami? Najbardziej zależy mi na szybkim uszczelnianiu, raz z Caffelatex miałem problem z uszczelnieniem niewielkiej dziury.
1415chris Napisano 3 Stycznia 2016 Napisano 3 Stycznia 2016 Raz zuzylem 1 butelke Caffelatex i powrocilem do No Tubes, ktorego uzywam od wielu lat. Po eksperymencie z Caffelatex jakos juz mi sie nie chcialo dalej probowac innych specyfikow.
bobiik Napisano 5 Stycznia 2016 Napisano 5 Stycznia 2016 Mam odmienne zdanie o Caffelatex ;-) Jest wedlug mnie nieporównywalnie lepsze od Stana
vpablov Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Napisano 5 Stycznia 2016 Mam odmienne zdanie o Caffelatex ;-) Jest wedlug mnie nieporównywalnie lepsze od Stana napisz coś więcej
bobiik Napisano 5 Stycznia 2016 Napisano 5 Stycznia 2016 Wedlug mnie lepiej uszczelnia i dłużej zachowuje swoje właściwości. Stan po jakimś czasie przypomina wode, traci swoje właściwości i zbryla się.
Nastar Napisano 5 Stycznia 2016 Napisano 5 Stycznia 2016 Stan's świetnie sprawdzał mi się na zawalonych kaktusami oraz ostrymi skałkami ścieżkach w USA. Opona często wyglądała jak jeżozwierz a ja nadal śmigałem. Płyn dawał radę przez kilka miesięcy bez wymiany pomimo wysokich temperatur i suchego powietrza (Texas). Uszczelniał zarówno typowy, regularny zestaw Stan'sa z żółtą taśmą i ich zaworkami jak również wersję econo z wyciętej dętki z zaworem. Zawsze śmigałem na oponach Schwalbe. Minus jest taki, że gdy uszczelniając jakieś przebicie trochę go wydostało się i ochlapało ramę i część mojego ubrania to za cholerę nie dało się tego zmyć, sprać czy usunąć po wyschnięciu. Poza tym - dla mnie bomba.
vpablov Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Napisano 5 Stycznia 2016 Stan's świetnie sprawdzał mi się na zawalonych kaktusami oraz ostrymi skałkami ścieżkach w USA. Opona często wyglądała jak jeżozwierz a ja nadal śmigałem. W USA nie planuje jeździć, ale kolejna dobra opinia na korzyść Stana.
MartinH Napisano 6 Stycznia 2016 Napisano 6 Stycznia 2016 Ja mam Trezado, zrobiłem raz dolewkę po 4 miesiącach, przez cały sezon zero kapci, raz tylko, notabene w grudniu, zeszło więcej powietrza po dziurze na bieżniku, ale po chwili się uszczelniło i wystarczyło podpompować
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.