bartws Napisano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Witam, szukam małej, ale mocno świecącej lampki, najlepiej ładowanej przez usb. Do jazdy głównie w terenie, ale dodatkowo by miała tryb oszczędny, np. do miasta. Pozdrawiam, Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g286 Napisano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Od jakiegoś czasu używam Knog Arc 5,5. Na rynku są lampki mocniejsze i dłużej świecące. Lecz Knoga nic nie pobije pod względem jakości światła dzięki eliptycznej optyce, mimo że moc nie powala to lampeczka doskonale oświetla drogę i pozwala w kompletnych ciemnościach sprawnie poruszać się w lesie. Mocowanie na gumkę wydaje się początkowo mało stabilne lecz w terenie nie miałem problemu z przestawiającą się lampką. Rozmiarowo malutka i zwarta. Używałem paru różnych świecideł lecz ta jest z nich najlepsza, ostatnio dała radę nawet we mgle ograniczającej widoczność do 20m, doskonale oświetlała drogę przede mną jednocześnie nie powodując nadmiernego świecenia wilgoci wiszącej w powietrzu. Z tyłu uzupełniam to Knogiem z czterema diodami, auta omijają minie szeroko Bardzo fajny test tutaj: http://www.light-test.info/index.php?option=com_content&view=article&id=143%3Aknog-blinder-cree-xm-l2&catid=34%3Arowerowe&Itemid=55&lang=pl Nie mój:) Testujący nie miał pełnego zestawu, producent dodaje w pudełku specjalną gąbkę którą przyklejamy na kierownicę w miejscu mocowania co zwiększa średnicę i stabilność mocowania. Jeśli nie jarają cie wartości z tabelek tylko potrzebujesz konkretnego oświetlenia to polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralfbutton Napisano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 O w mordę, ta lampka kosztuje ponad 3 stówy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 4 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Prawie 5 stów za obie i jesteśmy w d...omu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.