Skocz do zawartości

[oświetlenie przód] mała i mocno świecąca lampka

bartws

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu używam Knog Arc 5,5. Na rynku są lampki mocniejsze i dłużej świecące. Lecz Knoga nic nie pobije pod względem jakości światła dzięki eliptycznej optyce, mimo że moc nie powala to lampeczka doskonale oświetla drogę i pozwala w kompletnych ciemnościach sprawnie poruszać się w lesie.  Mocowanie na gumkę wydaje się początkowo mało stabilne  lecz w terenie nie miałem problemu z przestawiającą się lampką. Rozmiarowo malutka i zwarta. 

Używałem paru różnych świecideł lecz ta jest z nich najlepsza, ostatnio dała radę nawet we mgle ograniczającej widoczność do 20m, doskonale oświetlała drogę przede mną jednocześnie nie powodując nadmiernego świecenia wilgoci wiszącej w powietrzu. 

Z tyłu uzupełniam to Knogiem z czterema diodami, auta omijają minie szeroko :)

Bardzo fajny test tutaj: http://www.light-test.info/index.php?option=com_content&view=article&id=143%3Aknog-blinder-cree-xm-l2&catid=34%3Arowerowe&Itemid=55&lang=pl

Nie mój:)

Testujący nie miał pełnego zestawu, producent dodaje w pudełku specjalną gąbkę którą przyklejamy na kierownicę w miejscu mocowania co zwiększa średnicę i stabilność mocowania. 

Jeśli nie jarają cie wartości z tabelek tylko potrzebujesz konkretnego oświetlenia to polecam. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...