ichris Napisano 3 Stycznia 2016 Napisano 3 Stycznia 2016 Mój Mongoose Rockadile ALD przekroczył 10 latek a ja własnie skończyłem 30 lat. Coraz rzadziej odwiedzam trudniejsze tereny, a częściej wybieram leśne ścieżki i asfaltowe drogi. Nie jeżdżę dużo, średnio kilka "wycieczek" tygodniowo po około 50 km. Do pracy mam około 20 km w jedną stronę. Dla większości z Was są to pewnie śmieszne dystanse. Wizualnie bardzo podoba mi się Unibike ale nie wiem czy wykorzystam jego osprzęt. Całkiem korzystnie wychodzi pewnie teraz Orkan 5.0, który jest tańszy o 500zł od Zethosa i chyba za bardzo od niego nie odstaje. Najtańszy nad którym się zastanawiam to Orkan 4.0, który najmniej mi się podoba, jest jakiś taki ponury. Te czerwone wstawki w 5.0 trochę lepiej wyglądają. Design jednak przeboleję bo nie wiem czy faktycznie warto dopłacać 650zł do Orkana 5.0? Zethosa umieściłem na liście ale to bardziej dlatego, że rower kupuje na "dekadę" i nie chcę sobie pluć w brodę, że przyoszczędziłem. Z drugiej strony fakt, że stać mnie na Zethosa nie sprawia, że się na niego napalam - wręcz przeciwnie, chcę wybrać optymalnie do potrzeb. Nie wiem czy odczuje różnicę między najtańszym a najdroższym spośród tych trzech? Oczy podpowiadają Zethosa natomiast rozsądek któregoś Rometa. Najchętniej kupiłbym rower w stacjonarym sklepie w Krakowie (który polecacie?) chociaż przez internet też może być. Mam 182cm wzrostu i ważę 83kg.
moszczan25 Napisano 3 Stycznia 2016 Napisano 3 Stycznia 2016 Z wypowiedzi z poprzednich tematów wynika że Orkan 5.0 jest bezkonkurencyjny w tej klasie cenowej
igor33c Napisano 4 Stycznia 2016 Napisano 4 Stycznia 2016 Narzeczona ma zethosa, robi nim 20 km dziennie i jest bardzo zadowolona, jeśli nie masz zamiaru skakać po krawężnikach to zdecydowanie polecam ten model unibike`a. W zimę można dorwać duże "wyprz". My kupiliśmy swojego z obniżką 800 zł stąd : http://cyklisci.com/rower_crossowy_meski_unibike_zethos,146,9813.html
ichris Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Napisano 4 Stycznia 2016 Faktycznie okazyjna cena. Z reguły Zethosa można kupić w okolicach 2800-2900zł. Do średnio 500-600zł więcej niż kosztuje Orkan 5.0. Pytanie czy warto tylko dołożyć? Wiem, że Zethos ma lepsze hamulce ale czy coś jeszcze?
moszczan25 Napisano 4 Stycznia 2016 Napisano 4 Stycznia 2016 Resztę ma Orkan lepsze i jest bezkonkurencyjny w tej półce cenowej..powiem to po raz drugi. Jak bede zmieniał rower to pewnie na jakiegoś Orkana
ichris Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Napisano 5 Stycznia 2016 Zatem rezygnuje z Zethosa i pozostaje któryś Romet. I teraz zastanawiam się czy 4.0 czy 5.0. Za 650zł, które trzeba dopłacić do 5.0 dostaje: - lepszy osprzęt, ale czy naprawdę odczuje wyższość Deore nad Alivio robiąc około 3000 km w sezonie? - zależy mi na bezawaryjności i bezobsługowości i czy na tym polu są różnice między Alivio a Deore? - teoretycznie lepsze siodełko, chociaż ta włoska firma ma średnie opinie w necie - lepszy amortyzator ale tutaj nie wiem o ile rzeczywiście jest lepszy i czy odczuje różnicę. Dopłacilibyście te 650zł?
Shiryu Napisano 5 Stycznia 2016 Napisano 5 Stycznia 2016 - lepszy osprzęt, ale czy naprawdę odczuje wyższość Deore nad Alivio robiąc około 3000 km w sezonie?Nie. Odczujesz różnicę między 9 a 10 rzędami. I to niekoniecznie teraz, a za parę lat, kiedy zechcesz wymienić zajeżdżony napęd. Już w tym momencie ciężko dostać nowe 9-rzędowe przerzutki z grupy XT czy SLX. Deore jest sporo, ale nie są już produkowane, a założę się, że m4xxx to ostatni wypust z grupy Alivio pod ten napęd. Kupując teraz napęd 10-rzędowy masz po prostu pewność, że za te 4-5 lat bez problemu dostaniesz nowe części z takiej grupy, jaką sobie wymyślisz. - zależy mi na bezawaryjności i bezobsługowości i czy na tym polu są różnice między Alivio a Deore? Nie. Obie grupy są przeznaczone dla średnio zaawansowanych kolarzy i po prostu przyzwoite. - lepszy amortyzator ale tutaj nie wiem o ile rzeczywiście jest lepszy i czy odczuje różnicę.NCX, jeśli dobrze pamiętam, ma stalową sprężynę, a NRX już powietrzną. To OGROMNA różnica w komforcie jazdy i właściwościach jezdnych roweru. Moim zdaniem nad 4.0 można się zastanowić tylko, jeśli ten jego NCX ma powietrzną sprężynę. Wtedy różnica w cenie (do 5.0) nie jest do końca uzasadniona. Jeśli jednak siedzi tam sprężyna stalowa, to zdecydowanie warto brać 5.0.
ichris Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Napisano 5 Stycznia 2016 Czy ktoś może potwierdzić że w 5.0 faktycznie jest powietrzny amor? Myślałem, że zarówno w 4.0 jak i 5.0 jest sprężyna a różnica jest głównie marketingowa... Jeśli w 4.0 jest sprężyna a w 5.0 air to faktycznie zaczynam widzieć w sens w dopłaceniu do 5.0. Z drugiej strony w Orkanie 6.0 jest ten sam amor co w 5.0 więc w sumie byłoby to dziwne gdyby w 6.0 również była sprężyna.
moszczan25 Napisano 5 Stycznia 2016 Napisano 5 Stycznia 2016 http://www.eurobike.pl/sr-suntour/amortyzatory-przednie/nrx powietrzny w orkanie 5.0 2016 juz jest inny ale w modelu 2015 powietrzny
ichris Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Napisano 5 Stycznia 2016 Hmm, jest też wersja NRX-a na sprężynę i obawiam się, że właśnie tą montują. Nigdzie nie znalazłem info, że jest tam wersja Air. Dzisiaj miałem okazję pojeździć Orkanem 4.0 w rozmiarze 21. Jechało się ok ale niestety nie miałem porównania do 19-tki Rometa a jedynie do Unibike Crossfire w rozmiarze 19. Romet wydawał mi minimalnie za duży a Unibike trochę za mały. Przy 182cm wzrostu w który rozmiar Rometa lepiej celować? Obawiam się, że już nie znajdę Orkana 4,0/5,0 w Krakowie z 2015 a nowych modeli jeszcze nie dowieźli
moszczan25 Napisano 6 Stycznia 2016 Napisano 6 Stycznia 2016 SR Suntour NRX D RL 700c to jest dokładna wersja amorka w Orkanie. Jest to amor powietrzny. Wersje sprężynowe NRX maja inna końcówkowe w oznaczeniu. edit: fakt, sa coil i air
ichris Napisano 6 Stycznia 2016 Autor Napisano 6 Stycznia 2016 No właśnie, zapewne jest to wersja najtańsza NRX-a - sprężynowa, bo jakby była powietrzna to wszędzie pisaliby i reklamowali, że jest to amor "Air". Zastanawia mnie czy do agresywniejszej i szybszej jazdy (czasem też tak lubię pojeździć) lepsza byłaby geometria Zethosa/Vipera. Z tego co czytałem geometria Rometa wymusza bardziej "wycieczkową" pozycję. Czy ewentualnie dokupienie regulowanego mostka kierownicy może tutaj "pomóc" w osiągnięciu bardziej sportowej pozycji na szybszych odcinkach? Myślę, że wziąłbym wersję 19' - pomimo 182cm wzrostu to przy ramie 21' w Orkanie ta rama wydaje mi się, że jest wysoko. W ogóle nie miałem luzu jak postawiłem stopy na ziemi... a nie chciałbym się uszkodzić
fotofx Napisano 6 Stycznia 2016 Napisano 6 Stycznia 2016 @ichris napisałeś ''No właśnie, zapewne jest to wersja najtańsza NRX-a - sprężynowa, bo jakby była powietrzna to wszędzie pisaliby i reklamowali, że jest to amor "Air".'' zapewniam Ciebie ,że Orkany 5.0 i 6.0 z 2015 roku mają amortyzatory SR Suntour NRX D RL Air 700c ( jest to dodatkowy wydatek na pompkę do amortyzatora )
ichris Napisano 11 Stycznia 2016 Autor Napisano 11 Stycznia 2016 Zadzwoniłem do tego sklepu gdzie jest taka fajna cenka na Romety z pytaniem czy na pewno jest tam amor powietrzny. Sprzedawca uczciwie przyznał, że nie wie i zasugerował kontakt z Rometem. Zadzwoniłem do Rometa i gość nie był do końca pewny ale "raczej" jest tam powietrzny. Dziś zadzwoniłem znowu do tego sklepu z allegro (pod inny numer) i usłyszałem, że w Orkanie 5.0 jest wersja sprężynowa i w porównaniu do amora z Orkana 4.0 umożliwia regulację siły nacisku.
Shiryu Napisano 11 Stycznia 2016 Napisano 11 Stycznia 2016 Sprężynowy NRX DRL? Polityka nazewnicza Suntoura nigdy nie była szczególnie przejrzysta, ale teraz to już sabotażem pachnie :/
GoldStorM Napisano 11 Stycznia 2016 Napisano 11 Stycznia 2016 Ktoś chyba w którymś z wątków wypowiadał się że ma 5.0 i jest tam Air. Ale nie pamiętam w którym :/
Piotrek383 Napisano 11 Stycznia 2016 Napisano 11 Stycznia 2016 Jest powietrzny, na zdjęciu poniżej z modelu 5.0 D widać zakrętkę od wentyla
fotofx Napisano 11 Stycznia 2016 Napisano 11 Stycznia 2016 W Orkanach 5.0 SR NRX fabrycznie jest Air !
ichris Napisano 13 Stycznia 2016 Autor Napisano 13 Stycznia 2016 Ponieważ prawdopodobnie w Orkanie jednak nie ma powietrznego amorka: http://www.forumrowerowe.org/topic/195496-3000-4000zl-jakiego-crossa-wybrac/?p=1787974 (albo są różne wersje Orkanów 5.0 z rocznika 2015 i stąd takie "promocje" na allegro) to zaczynam rozważać modernizacje mojego MTB. Chciałbym wymienić w moim Mongoose Rockadile ALD: - amorek na powietrzny 26' - opony na takie "crossowe" - ewentualnie obręcze, wtedy miałbym koła na wyjazd w teren oraz koła na "asfalt" Proszę Was o doradzenie w wyborze powyższych komponentów. Budżet na "odchudzenie" MTB to jakieś 900-1000zł. Myślicie, że to dobre rozwiązanie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.