shusty Napisano 2 Stycznia 2016 Napisano 2 Stycznia 2016 Szukam drugiego zestawu kół na maratony MTB i XC. (obecne koła lubią się scentrować w trudniejszym terenie, bo to koła na cyclocross, które używam z oponami przełajowymi(bardzo lekki teren) i szosowymi). Opona tył 1.9-2.0, przód 2.2 (na więcej rama i widelec nie pozwoli). Czy kupię do 1000zł(a najlepiej mniej) jakieś wytrzymałe nie ultra ciężkie koła na amatorskie wyścigi (ale lubię szaleć na zjazdach z korzeniami dużo szybciej niż ci z lepszymi czasami bo mają lepszą kondycję)? W grę wchodzą koła pod tarcze na 6 śrub (nie chcę centerlocka, więc shimano odpada chyba). Szer. obręczy pewnie 19. Bębenek pod kasetę 10 rzędową. Jakieś sensowne propozycje w tej cenie gotowe lub do złożenia(ale nie chcę sam w domu składać).?
MichalMMM Napisano 2 Stycznia 2016 Napisano 2 Stycznia 2016 Obręcz DT M442 + piasty DT 350. Moje na szprychach DT wagowo wyniosły 1730g z tym, że ja mam centerlocka.
gtb Napisano 2 Stycznia 2016 Napisano 2 Stycznia 2016 Napisz do forumowicza @@dawid, jest fachowcem jeśli chodzi o koła (wiele osób z forum ma jego kółka) doradzi i złoży zestaw dopasowany pod ciebie .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.