Skocz do zawartości

[okulary] z korekcją sportowe i uniwersalne.

Rutek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od jakiegoś czasu noszę się z zakupem okularów korekcyjnych na rower i chciałbym się dowiedzieć od rowerowych okularników ;) na co zwracać uwagę.

Otóż okulary/oprawki mają być sportowe, posiadać duże 'szkła', przeznaczone pod wadę cylinder 3.5 (astygmatyzm), więc wygięcie szkieł też musi być umiarkowane. Gumowane zauszniki i silikonowe noski pewnie mają obecnnie wszystkie sportowe modele.

Okulary mają być uniwersalne. Oprócz roweru i biegania służyć do codziennego użytku, pracy, więc dobrze jeżeli przypominałyby 'normalne' oprawki na co dzień. Ewentualnie z linka:

https://youtu.be/k9HR_c4J4lo

Wiem, że Oakley robi całkiem ciekawe, może macie doświadczenie, albo co moglibyście zaproponiwać, oczywiście za w miarę normalne pieniądze.

Ewentualnie gdzie w okolicach Warszawy znajdę sklep gdzie jest wybór tego rodzaju okularów, bo u mnie w mieście nie ma.

Pozdrawiam serdecznie.

Hej,

Ja już kiedyś pisałem na forum, że

"Propozycja nieco droższa, ale godna uwagi - firma BBB OPTIVIEW BSG-33. Cena zależnie od sklepu w okolicach 210 zł.

Sam szukałem, sprawdziłem kilka innych firm - są zdecydowanie wygodne, trzy różne szkła w komplecie"

Szkła korekcyjne dorobiłem u optyka, trochę czasu już używam i chwalę sobie od ponad dwóch lat - wcześniej jeździłem w Arcticach i raczej nie polecam.

Witek

Dzięki za odpowiwdź. Sprawdziłem Twoją propozycję ale szukam czegoś uniwersalnego. Na rower ale też do użytkowania na codzień. Poza tym to kwestia gustu i mi nigdy specjalnie nie leżały typowo rowerowe okulary. Chodzi mi o coś w stylu tych Uvex-ów z linka. Przy czym muszę ze względu na wadę dobrać takie oprawki do których będzie można dobrać bezproblemowo szkła. Soczewki też odpadają. Szukam dalej. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...