NiuniekKiller Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, jestem posiadaczem amortyzatora Rock Shox Reba RL 27.5 w rowerze Giant Talon 0 ltd. Po kilku kilometrach jazdy usłyszałem dziwne ocieranie kloców o tarczę. Gdy odkręciłem śruby mocujące hamulec (M-395) do goleni dolnych zauważyłem 2-3 obwarzanki gwintu i delikatne opiłki. Dodatkowo pozwoliłem sobie na zmierzenie długości tych oryginalnych śrub, które okazały się być za krótkie w stosunku do gwintu. Obecnie wymieniłem je na śruby nierdzewne o długości takiej, że pozostawiłem 1 mm luzu po wkręceniu. Moje pytanie brzmi, czy stało się coś poważnego w związku z tym, że naruszył się gwint goleni dolnych? Śruby trzymają się bardzo dobrze i nie mam żadnych problemów. Zastanawiałem się także nad wymianą goleni dolnych i wiem, że firma/serwis w Harfie zajmuje się takimi rzeczami. wielkie dzięki, za odpowiedź Edytowane 2 Stycznia 2016 przez NiuniekKiller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Jak dałeś dłuższą śrubę i to ładnie trzyma to niema powodu do obaw. U siebie w rebie nie miałem połowy gwintu jeździłem tak przez rok czasu nic się nie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NiuniekKiller Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Jak dałeś dłuższą śrubę i to ładnie trzyma to niema powodu do obaw. U siebie w rebie nie miałem połowy gwintu jeździłem tak przez rok czasu nic się nie działo. Jeżeli mogę spytać to co zrobiłeś po roku czasu? Nadal jeździsz na tej rebie, czy sprzedałeś? Na początku bardzo się martwiłem, że uszkodziłem amortyzator, ale kilka "obwarzanek" to nie tragedia, gdzie teraz wszystko siedzi i wkręca się bez problemu. Dzięki za odpowiedź. Uspokoiłeś mnie Edytowane 2 Stycznia 2016 przez NiuniekKiller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Amortyzator został sprzedany i przekazana informacja kupującemu żeby używał dłuższych śrub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NiuniekKiller Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi