Skocz do zawartości

Rower UNIBIKE dalekie wyprawy

Lemur2016

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam i pozdrawiam wszystkich jako nowy użytkownik. :)

Chciałbym poradzić się na (domyślam sie) oklepany temat a więc... Co Pan/Pani powie o tym rowerze ?

rower o który się rozchodzi to

UNIBIKE EXPEDITION GTS cena 2749 zł za model 2015 model 2016 (w którym nie będzie zmian od strony technicznej) ma kosztować 2849 zł. PODOBNO

całe życie dotąd jeździłem na najtańszych rowerach do 1000 zł, stalowe, na najniższej grupie shimano. Nigdy nic nie pękło nie zerwała się wszystkie szprychy całe :D ale zawsze bałem się jechać bardzo daleko a wyprawy na dystanse do 200 km w jedną stronę już mnie trochę znudziły i na ten rok planuje dojechać nad polskie morze i jak dam radę to do Norwegii.

Dużo czytałem o tym modelu dużo osób podrozojacych na rowerach baaaardzo daleko polecały go z paroma zastrzeżeniami

ALE... ale we wszystkich sklepach bynajmniej Lublinie (sklepy promujące GIANT KROSS AUTHOR itd) polecają inne modele z reguły cross z opcją + bagażnik itd i bedzie cross/trekk odradzają UNIBIKE polecają modele swoich flagowych firm z reguły 500 zł tańsze WIĘC generalnie mam już kłopot bo wybór ogromny a ten expedition zwyczajnie przypadł mi do gustu estetycznie :) nie chce tylko płacić prawie 3000 zł za coś co być może nie jest warte tej ceny a przyznam że budżet mam średni i raczej 2500 zł to i tak już dużo.

Fajnie by było przeczytać jakieś "recenzje" tego modelu ;)

• Mod Team
Napisano

Rower jest dość ciężki,bo waży ponad 17 kg,ale może te parę kilo więcej nie robi różnicy jak się ma ciężki bagaż ...

Używany model 2014 w rozmiarze 19 " jeszcze na gwarancji można kupić za 2 k ,a fabrycznie nowy model 2015 w rozmiarach : 19,21,23 " po negocjacjach na bank poniżej 2,5 k.

Jeśli jesteś zainteresowany,to pisz na priv.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...