Skocz do zawartości

[rower] Szukam roweru dirt Street do 1500 zl

Loop224

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, szukam roweru do steetu/ dirtu do 1500 zl już coś tam trochę umiem, wielkość koła nie ma dla mnie większego znaczenia na 24 i 26 dam radę ;3

Napisano

Nikt Ci nie pomoże, bo to nie jest forum grawitacyjne ;) ja jeszcze z 2 miesiące temu jeździłem w street, więc może Ci pomogę. Napisz na jakich ramach już jeździłes i jaka Ci sie (jeśli się :D ) spodobała.To zawezy poszukiwania. Uwierz, że wielkość znaczenia ma znaczenie, oczywiście są typki,.którzy ze wzrostem 185 cm potrafią smigac na bmx, albo "konusy" jeżdżące na 26'. Osobiście uważam, że na street max koło 24. No i jeszcze pytanie, wolisz sztywny wideł czy amortyzowany?

Napisano

Wolę sztywny wideł, wśród ram nie ma ulubieńca mierze 175cm :) jeździłem na rowerze kolegi parę razy i umiem tailspina i bh :P

Napisano

Rowerek na spoko ramie:

http://olx.pl/i2/oferta/mtb-street-24-octane-one-ns-dartmoorzamiana-CID767-IDbR5wT.html#:c67fd16ef5

Ta ramka też jest fajna:

http://olx.pl/i2/oferta/ns-capital-na-czesci-mtb-za-bmx-sprzedaz-street-dirt-park-CID767-ID9KTVl.html#:2ab86f9359

Sądzę, że w street i dirt dopasowana rama to 90% sukcesu wygodnej jazdy. Pozostałe 10% to wysokość i szerokość kierownicy. Kupując swojego bmx na ramie 20.25" i kierownicy 8" wysokości, przy wzroście 173 cm czułem się w niego idealnie wpasowany, teraz przy wzroście 180 cm jest "ciut" przymały. Tak jak pisałem jeździłem na powyższych ramach i bardzo mi pasowały, ja lubie szerokie kierownice i sam takiej szukaj, bo poczujesz różnicę w robieniu tricków ( w pozytywnym sensie, może oprócz nauki barspina, współczuję Twoim kolanom i klejnotom rodzinnym :D ). Druga sprawa to rozmiar kół, a to napisałem już wyżej[emoji6] , mimo że to kwestia upodobania, to upierałbym się przy 24, moi znajomi którzy jako pierwszy rower do street/dirt kupili coś na 26 teraz dwóch z nich trzech jeździ na 24[emoji12]. Ogólnie te ramki co Ci zaproponowałem to na początek będę spoko, ogólną opinię mają dobrą, chociaż krążyły plotki o capitalu chyba z 2012 roku, że pęka na tylnym trójkącie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...