Skocz do zawartości

[Koszulka] Mavic chińskie dziadostwo czy oryginał?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie o takich koszulkach:

Crossmax Shirt Ciclismo Clothes

Bardzo podoba mnie się wzór ale cena sugeruje że to jakieś dziadostwo najprawdopodobniej podróbka? Zamawiał już ktoś i może coś powiedzieć na temat jakości? Czy widział ktoś tą koszulkę w 100% oryginalnym sklepie? Gdzie można taką kupić?

Ja bym absolutnie nie przesądzał, czy koszulka jest oryginalna, czy nie.

W opisie jest, że to koszulka Mavic, a sprzedający na aliexpress raczej unikają ordynarnego wystawiania podróbek jako oryginałów ...chyba ostro ich ścigają za takie numery :laugh: Natomiast jest druga sprawa, że może być to jakiś wypust na Chiny, co często wiąże się z tym, że są jednak gorszej jakości.

Poza tym, to nie alledrogo, i zawsze istnieje możliwość użycia magicznej opcji "dispute", która jest niezłym batem na nieuczciwych sprzedających :002:

Powitoł

W opisie jest, że to koszulka Mavic, a sprzedający na aliexpress raczej unikają ordynarnego wystawiania podróbek jako oryginałów ...chyba ostro ich ścigają za takie numery :laugh: Natomiast jest druga sprawa, że może być to jakiś wypust na Chiny, co często wiąże się z tym, że są jednak gorszej jakości.

Poza tym, to nie alledrogo, i zawsze istnieje możliwość użycia magicznej opcji "dispute", która jest niezłym batem na nieuczciwych sprzedających :002:

Proszę? :D

Jak przedpiszący napisał plus zdarza się, że w ogłoszeniu zdjęcia katalogowe producenta a do odbiorcy dociera podróba :) Mniejszy ból gdy ordynarna i da się ją rozpoznać na pierwszy rzut oka, i założyć spór. Większy, gdy na tyle dobra że z zewnątrz podróba bardzo dobra, a parametry produktu do duszy.

• Mod Team

Oryginalna koszulka Crossmax kosztuje cirkaebałt 250 pln, a ta z drugiego linku jest podróbką na 231 %. Oryginał ma inne wykończenie dookoła szyi po wewnętrznej stronie ( taśma z logo M, czego nie ma koszulka z Alli ), w oryginale jest też żółta metka na środku plus zupełnie inna zawieszka ( ta z aukcji wieje chińszczyzną na odległość).Do tego wyroby Mavica są pakowane w firmową folię w żółtym kolorze , a nie w byle jaki worek.

Wychodzi,ze te koszulki to nawet nie leżały koło oryginału.

http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20151231055118&SearchText=look+bike+frame

Ja znalazłem na pierwszej stronie wyszukiwania 17 podróbek. Nie wiem skąd pomysł że sprzedawcy unikają ordynarnego wystawiania podróbek.

"Może to być wypust na Chiny" :)

Ja znalazłem na pierwszej stronie wyszukiwania 17 podróbek. Nie wiem skąd pomysł że sprzedawcy unikają ordynarnego wystawiania podróbek. "Może to być wypust na Chiny"

Piszę, co zauważyłem, a że znajdą się sprzedawcy, którzy będą ryzykowali ...no cóż, jak wszędzie :laugh:

W każdym razie jeżeli sprzedający podaje nazwę producenta, czy w nagłówku, czy w opisie, można się zainteresować. Coś jest nie tak z towarem, "dispute" i niech się tłumaczy.

Z własnego doświadczenia... Przypadkiem znalazłem spodnie, potrzebowałem czegoś na kijki, bo z lepszą połową czasami łażę, firmy nie znałem, ale okazało się, że jest znana. Zaciekawiłem się o co chodzi, bo różnica w cenie spora. Znalazłem, że firma, zaplanowała sobie ekspansję na Chiny i że faktycznie tam działa. Natomiast ciekawie wyglądały ceny. Produkcja chyba 12$, regularna cena w Chinach 40$, regularna cena w US 100$, a w EU 100€. Kupiłem za 30$, już z ciekawości, okazało się, że wyprodukowane w Tajlandii, czyli normalnie. Natomiast widziałem, że część sprzedających miała produkowane w Chinach i te chyba już różniły się składem materiału, aczkolwiek ometkowane były firmowo, czyli wyglądało, że oryginalne.

Powyższe napisałem tylko jako przykład, abstrahując od tematu "oryginalności" koszulki w temacie. Osobiście wolę poszukać czegoś fajnego i oryginalnego chińskich firm niż kombinować, podróbka, czy oryginał znanej firmy :whistling:

Tobo... nie wiem, o co chodzi z linkiem który wrzuciłeś, jeżeli chodzi o ramy Look, to spojrzałem i widzę, że są dostępne u Chińczyków, aczkolwiek mówiąc szczerze, to raczej bym, z wielu względów, nie zaryzykował zakupu :laugh:

Wawry, przeczytaj swój post potem mój. Tam nie ma żadnej zagadki.

Podobno sprzedawcy unikają wystawiania ordynarnych podróbek ja znalazłem ich tyle przy pierwszym wyniku wyszukiwania.

Chiny mają gdzieś prawa producenta do jego własności.

Jeszcze trochę to Chińczycy będą robić produkty najlepszej jakości. Wystarczy że chiński dziany producent podkupi pracowników z kilkuletnim doświadczeniem w fabryce jakiegokolwiek znanego producenta.

Niestety nie stać mnie na ten sklep.

I co to wnosi do tematu? Chciałeś się pożalić, spróbować uzasadnić zakup podróbek, czy jeszcze jakiś inny powód kryje się za tą wypowiedzią?

Osobiście wolę poszukać czegoś fajnego i oryginalnego chińskich firm niż kombinować, podróbka, czy oryginał znanej firmy :whistling:

I na poszukiwaniu takich przedmiotów na tym portalu należałoby poprzestać.

jeżeli chodzi o ramy Look, to spojrzałem i widzę, że są dostępne u Chińczyków

Jeśli chodzi o ramy Look, to też są podróbki. Zresztą:

http://www.aliexpress.com/item/Carbon-Road-Frame-Bike-Frameset-PF30-Road-racing-frame-carbon-road-frame-bicycle-frameset/32454786108.html?ws_ab_test=searchweb201556_3,searchweb201644_1_79_2_78_77_82_80_62_81,searchweb201560_2

I cytat z oferty:

About LOGO - Please contact us, we have more than 10 painting colors.

To chyba wyjaśnia wszystko?

• Mod Team

Z własnego doświadczenia... Przypadkiem znalazłem spodnie, potrzebowałem czegoś na kijki, bo z lepszą połową czasami łażę, firmy nie znałem, ale okazało się, że jest znana. Zaciekawiłem się o co chodzi, bo różnica w cenie spora. Znalazłem, że firma, zaplanowała sobie ekspansję na Chiny i że faktycznie tam działa. Natomiast ciekawie wyglądały ceny. Produkcja chyba 12$, regularna cena w Chinach 40$, regularna cena w US 100$, a w EU 100€. Kupiłem za 30$, już z ciekawości, okazało się, że wyprodukowane w Tajlandii, czyli normalnie. Natomiast widziałem, że część sprzedających miała produkowane w Chinach i te chyba już różniły się składem materiału, aczkolwiek ometkowane były firmowo, czyli wyglądało, że oryginalne.

A tak z ciekawości, to jaka to firma, bo średnio mi się chce wierzyć, że znane, uznane marki praktykują podobne rzeczy, tylko dlatego, że chcą podbić jakiś rynek? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...