iwiniusz Napisano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Witam! Czy możecie mi napisać czy sie różnią Fulcrumy Racing 7 od wersji Racing 7 LG? http://allegro.pl/kola-fulcrum-racing-7-shimano-i5838486011.html http://allegro.pl/kola-fulcrum-racing-7-lg-2015-i5205562692.html I z czego wynika ta rożnica w cenie? czy do 500zł znajdę jakieś lepsze gotowe koła do szosy niż fule 7-ki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Różnią się szerokością obręczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 30 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 ... i raczej unikałbym Fulcrum'ów... Niestandardowe łożyska, ciulowate sprężynki trzymajace "pieski"... U mnie, przy wadze 65kg tył poległ po jakiś 4 tysiącach kaemów... Przód dostał chrobotliwego zapalenia lożysk po niecałych 6 kilogramach... ... żadnego przełajowania, tylko dojazdówki do pracy... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwiniusz Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Witam! dzięki za odpowiedź. to panowie co byście polecili za budżetowe kola do szosy do max 600zł? czy mavic aksium one będą lepsze od fulcrum 7? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adw86 Napisano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Też podpinam się pod to zapytanie. Ja zastanawiam się na setem Shimano RS11 lub czymś tej firmy z podobnej półki, tylko nie wiem, czy warto. Czy koła będą równie sztywne i wytrzymałe oraz tanie w przypadku ewentualnych napraw, jak moje leciwe klasyczne 36 szprychowe kółka. Też podpinam się pod to zapytanie. Ja zastanawiam się na setem Shimano RS11 lub czymś tej firmy z podobnej półki, tylko nie wiem, czy warto. Czy koła będą równie sztywne i wytrzymałe oraz tanie w przypadku ewentualnych napraw, jak moje leciwe klasyczne 36 szprychowe kółka. Jeszcze myślę nad Campagnolo Kashim chociaż obawiam się tego dziwnego zaplotu G3, nie wiem czy koło nie będzie miekkie i pozbawione sztywności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Obrecze w Shimano są miękkie i szybko ulegają zużyciu. Jeśli rower eksploatujesz w warunkach deszczowych to żywotność jest drastycznie niska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.