Skocz do zawartości

[Rower] Opinia na temat roweru.

Jakub96w

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Podczepię się pod temat, bo potrzebuję opinii na temat roweru używanego, którego już nabyłem i szukam dziury w całym. Znalazłem - dosłownie dziurę:

http://zapodaj.net/bb0b8976b1a52.jpg.html

http://zapodaj.net/9cc8209d7f8f5.jpg.html

(brudny rower, wiem wink.png )

Jest to jak widać blisko suportu. Ma ktoś pomysł, co to może być za dziurka? niespecjalnie wygląda na robioną seryjnie przy produkcji. Blisko kierownicy znalazłem też dziurkę, tamta ewidentnie wygląda na taką, do prowadzenia linek w środku rury, ale ta na dole mam wątpliwości - tutaj miałaby wyjście? Ta u góry ma też specjalną zatyczkę Cuba, która nie pasuje do tej dolnej dziurki.

Czytałem, że robi się też takie dziurki, żeby wodę odprowadzać - ale jeśli tak, to nie powinno to być niżej? Poza tym mam dziurki na tylnych widełkach, po obu stronach i to one na pewno służą do tego celu i wyglądają na seryjne.

Czy taka dziurka w tym miejscu czymś grozi (uszkodzeniem ramy)? Na ramę mam jeszcze ponad 4 lata gwarancji niby (było 6), ale jeśli ktoś przy niej manipulował wiercąc, to czy ta gwarancja jest nadal aktualna?

.. czy tylko panikuję niepotrzebnie? wink.png

Napisano

Dobra, rowerek zamówiony, dzieki jeszcze raz wam za wszystko ;))

Co do gwarancji, to nie wiem, jesli było coś wiercone to raczej ona nie obowiązuje. Była to ingerencja czyjaś, a nie stało się to samoczynnie. Tak mi się wydaje.

A co za rowerek kupiłeś? Zapytam jak podpinasz się pod mój post hehe :))

Napisano

Może.. pierwsze słyszę :) Ale takie dziurki robi się samemu, czy są produkcyjne?

Wrzucam nowe zdjęcia - oczyściłem to miejsce, żeby lepiej było widać.

Jakub96 - rower to Cube Curve Pro 2013:

Na razie "dziewiczy", ale  zrobię z niego treka (pełne błotniki, bagażnik) na dojazdy do pracy, wycieczki i jednocześnie do amatorskiego treningu ;) Wymienię też opony na cieńsze (37-622), bo jeżdżę ubitymi ścieżkami i dużo asfaltem. Choć na śniegu fajnie się jeździ takimi grubszymi (44-622). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.