Jakub96w Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 Witam, pisałem juz jeden temat na tym forum, ale nie mogę go znalesc, w każdym razie dziękuje za tamte odpowiedzi i pytam dalej Znalazłem w internecie taki sobie rowerek: http://olx.pl/i2/oferta/rower-gorski-mtb-26-alufelgi-hydraulika-rst-woow-CID767-IDcSmQf.html#:8422196b95 Fajnie wyposażony - jak na moje oko, ale ono jest słabe hehe - i cena widac duzo obniżona. Chciałbym poznać wasze opinie na jego temat, bo miałem juz dzis zamawiać Lazara ev-3, patrząc po opiniach na forum no ale znalazłem to ogłoszenie i teraz nie wiem, czy warto dopłacić 200zł? Bo na zdrowy rozum i moje oko patrząc na ten rowerek to warto w porównaniu do Lazara: http://allegro.pl/full-alivio-wysoka-polka-mtb-lazaro-ev-3-men-2015-i5867214045.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Product&bi_term=Sport+i+Turystyka-3919_Rowery+i+akcesoria-16414_Rowery-16420_Crossowe-125055 Żeby była jasność dodać mogę, że rower bedzie użytkowany w lekkim terenie lecz czesciej po mieście, sezonowo przewidziane wypady 100km. Oczywiscie rozumiem ze te rowery są przewidziane bardziej w teren
Piotrek383 Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 Znalazłem twój poprzedni temat, to nie takie trudne. http://www.forumrowerowe.org/topic/194292-rower-wybor-roweru-rockrider-340-czy-kands-1100/?do=findComment&comment=1768914 Ile bym dał, żeby mieć takie alufelgi w moim rowerze... Żartuję, nie patrz nawet na tam ten rower, badziewiak, a felgi zwalają z nóg Lazaro jest ok, ale kup sobie crossa, lepiej będzie się nim jeździć. Nie ma sensu zakupu rower mtb do jazdy w większości po mieście, a w lekkim terenie cross spokojnie da radę. Zobacz sobie rowery crossowe Kands/Lazaro, ewentualnie jeśli możesz dołożyć to warto rozważyć zakup Rometa Orkana 4.0 -> http://allegro.pl/rower-romet-orkan-4-0-hydraulika-alivio-bonus-i5866434064.html Jeszcze tylko pytanie, ile masz wzrostu? Najmniejsza rama to 19".
modrzew Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 To coś z OLX trąci jakąś makrokeszową chinszczyzną na kilometr, zwłaszcza te fikuśne koła. A druga sprawa, w czym do jazdy po mieście przyda się posiadanie roweru pseudo-mtb/ATB?
Jakub96w Napisano 30 Grudnia 2015 Autor Napisano 30 Grudnia 2015 Właśnie rozważałem crossa, ale na ta chwile nie jest dostepny. A dokładnie Lazara integral v3. Tylko nie wiem czy ceny nie wzrosną po nowym roku dlatego na gwałt chciałem kupic tego Lazaro ev-3 bo to na takich samych czesciach stoi co integral tylko, ze to jest mtb, tak? Cos mi sie tak przewinęło w internecie. Co do wzrostu to mam 179cm i juz wiem ze ramą 19" dla mnie, a na allegro są integrale ale tylko z ramą 21" :/
Piotrek383 Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 No to może Kands Maestro? Prawie, że bliźniak lazaro, prawie bo widzę że ma gorsze korby... Ale dostępny z ramą 19". http://allegro.pl/rower-kands-maestro-2015-full-alivio-27-biegow-i5872061321.html A na Rometa patrzyłeś? Ja bym na niego zerknął, jest sporo przeceniony i ma naprawdę przyzwoity osprzęt.
Jakub96w Napisano 30 Grudnia 2015 Autor Napisano 30 Grudnia 2015 Na kandsa patrzyłem, ale szukałem takiej firmy która ma serwis w Łodzi, a lazar własnie ma, Kands nie :/ Co do rometa, kurdę ... Nie wiem, przyzwoity, ale drogo jak na moje fundusze, z przesyłką wyjdzie jakieś 1700 a lazar 1400zł. A po za tym ten romet jakoś wizualnie tak mi nie podchodzi, kwestia gustu zapewne no, ale ...
Piotrek383 Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 A używki wchodzą w grę? Jeśli tak to masz taką leciutką Univegę w Łodzi od kolegi ralfbutton -> http://allegro.pl/univega-terreno-500-19-deore-xt-10kg-i5878628802.html Nie wiem, czy brak amortyzatora Ci nie przeszkadza, ale imho to ciekawa propozycja Tu temat na forum -> http://www.forumrowerowe.org/topic/194439-s-rower-cross-19-univega-terreno-500/
Jakub96w Napisano 30 Grudnia 2015 Autor Napisano 30 Grudnia 2015 Kurde, nie powiem, korci, ale nowy sztywny widelec, a stary jaki był? Tez sztywny czy z amorkie? Nie wiem czy widelec z amorem tez nazywa sie widelcem czy jakoś inaczej juz, wiec za to przepraszam i jeszcze - tam są normalne łożyska kulkowe czy maszynowe bo nie poznaje na oko i z tylu jest kaseta czy wolnowbieg? (nie zauważyłem czy jest tam gdzieś to napisane, jesli jest to przepraszam)
Piotrek383 Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 Można mówić amortyzator, jak i widelec amortyzowany Seryjnie ten rower wychodzi z amortyzatorem, jednak nie każdemu jest on potrzebny, jak i dodatkowe kilogramy, więc wymieniają na sztywny widelec. Rower oczywiście na kasecie, osprzęt Deore/Deore XT to już naprawdę dobrze. Łożyska które masz na myśli?
ralfbutton Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 Wcześniej był amortyzator, ale imo do takiego roweru znacznie bardziej pasuje sztywny, lekki widelec. Łożyska w większości są maszynowe, korba o ile się nie mylę hollowtech, z tyłu kaseta.
Sobek82 Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 Do lutego, marca ceny nie powinny się zmienić.
cervandes Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 Nie rozumiem kompletnie tego fenomenu kandsa i innych lazarro... Za takie same pieniądze można mieć 5-cio letni rower z o wiele wyższej półki, o niebo lepszego producenta. Mam dwa kandsy w otoczeniu, i jestem załamany jakością ramy, sprzętu... siodełko, gripy, wszelkie plastiki, gumki, piasty, obręcze - to wszystko jest tak podłe, że szkoda gadać. Modne malowanie i "nowy z pudełka" a w życiu bym się nie zamienił za mojego Gianta z 2008 roku. Kupiłem wtedy nówkę, walę kilka tysięcy rocznie, serwisuję i wszystko śmiga i wygląda lepiej niż w kandsie po roku. Obecnie się nad sprzedażą zastanawiam i czy nie zmienić roweru na wiosnę, a wyceniam go na rejon 800pln... Nie mogę tego pojąć, po prostu nie mogę.
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 mam kandsa maestro z 2011 roku, rama, sztyca, manetki, pancerze i przerutki sa orginalne. i nic im zarzucic nie moge. kola, po 2 latach pod moimi 100 kg, nadal ladnie sie sprawuja w rowerze kolerzanki. to tyle na temat roweru Kands.
redwhite Napisano 3 Stycznia 2016 Napisano 3 Stycznia 2016 walę kilka tysięcy rocznie, serwisuję i wszystko śmiga i wygląda lepiej niż w kandsie po roku Jako użytkownik Lazaro napiszę przewrotnnie, że walę 2 x kilka tysiecy w rocznie, serwisuję i wszystko śmiga. Dziwne bo nie mam roweru "o niebo lepszego producenta". Liczy sie stosunek jakości do ceny i tutaj taki Lazaro, Kands i im podobne biją na głowę te tzw. markowe. A i ludzie mniej obcykani w rowerach wolą kupić nowe niż używane.
Jakub96w Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Napisano 4 Stycznia 2016 Padła propozycja rometa, wiec jak mozna prosze o opinie hehe http://allegro.pl/rower-romet-orkan-4-0-hydraulika-alivio-bonus-i5866434064.html
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 4 Stycznia 2016 Napisano 4 Stycznia 2016 biez tego Rometa, bedziesz Pan zadowolony.
Jakub96w Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Napisano 4 Stycznia 2016 Haha, genialna opinia ) tak zrobię, ale poczekam jeszcze dzis na kilka opinii i najprawdopodobniej jutro cos zamówię.
redwhite Napisano 4 Stycznia 2016 Napisano 4 Stycznia 2016 Za 1 649 zł (+20 zł przesyłka) całkiem przyzwoity rower.
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 4 Stycznia 2016 Napisano 4 Stycznia 2016 Jakub, moze ten Ci podpasi: http://allegro.pl/cross-disc-eries-eveo-alivio-2015-9-x-3-20-5-i5274148310.html?
Jakub96w Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Napisano 4 Stycznia 2016 Jakoś romet bardziej mi się podoba, ale dzieki za propzocyję, widze ze co osoba to inna propozycja i juz się gubię, raczej zostanę przy tym romecie, bo zaczynałem od roweru za 1000zl a skończyłem na tą chwilę na 1700zł
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 4 Stycznia 2016 Napisano 4 Stycznia 2016 Jakub, przede wszystkim przymierz sie do roweru. u Ciebie w miescie powinien byc jakis sklep z Romkami.
Jakub96w Napisano 7 Stycznia 2016 Autor Napisano 7 Stycznia 2016 Ok, zdecydowałem się na tego rometa dzieki wszystkim za propozycje, podpowiedzi, odpowiedzi i wszelką pomoc, nie powiem, niezły mętlik w głowie mam po waszych opiniach i wypowiedziach. Kiedyś rower dla mnie to był rower - dwa koła, kierownica pedały i jazda mam nadzieje ze ten romecik posłuży mi na lata. Macie jeszcze czas na odwiedzenia mnie od tej decyzji lub utwierdzenie w niej, bo w weekend bede zamawiał (tak pisałem ze wczesniej bede zamawiał, ale nie wyszło, teraz juz na 100% bedzie zamawiany) Jeszcze raz dzieki
Sobek82 Napisano 8 Stycznia 2016 Napisano 8 Stycznia 2016 Rower jak rower najniższa półka, pojeździsz, przetestujesz i jak Ci się spodoba wymienisz lub oddasz na coś dużo lepszego, powodzenia na drodze pozdrover
redwhite Napisano 8 Stycznia 2016 Napisano 8 Stycznia 2016 @up Alivio to jest średnia półka a nie najniższa. Jakby to było na jakimś wolnobiegu czy Tourney, Altusie a tu jest przyzwoity osprzęt za rozsądną cenę. Co do hamulców czy amortyzatora się nie wypowiem bo się na tym nie znam ale w tej cenie (1649 zł) i jak na rower crossowy wydaje sie ok (poprawcie mnie).
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 8 Stycznia 2016 Napisano 8 Stycznia 2016 jesli mowa o Romecie, to tez uwazam, iz w tej cenie, jest to dobry rower, zmontowany z glowa, na przyzwoitych czesciach. zapewne da eadosc z jazdy na wiele lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.