Otóż stanąłem przed decyzją w wyborze roweru. Ma on być przeznaczony do jazdy w górach po 'lasach' ([MTB] jestem początkującym 'kolarzem górskim'), oraz sporadycznie po mieście. Mianowicie chciałbym wydać raz a dobrze ( dla każdego 'dobrze' jest inne . A więc jak wspomniałem chciałbym wydać w granicy 2,5 k PLN.
Mam około 178-180 wzrostu, ważę ~67 kg.
Wytypowałem 2 modele rowerów, które myślę, że są sensowne. Są nimi Cube Analog 27,5 / 29 oraz Merida BIG SEVEN/NINE 300. Oba rowery z roczników 2015.
Proszę o pomoc w wyborze dwuśladu i o pomoc w doborze ramy, czy na 29" da radę na ramie 17" i czy na 27,5" da się 18" przy moim wzroście i ~78 cm w nodze?
Interesują mnie też wasze opinie na temat tego, czy lepiej wybrać rower na oponach 29" czy może na 27,5"?
Pytanie
Gość Marcin
Witajcie szanowni forumowicze
Otóż stanąłem przed decyzją w wyborze roweru. Ma on być przeznaczony do jazdy w górach po 'lasach' ([MTB] jestem początkującym 'kolarzem górskim'), oraz sporadycznie po mieście. Mianowicie chciałbym wydać raz a dobrze ( dla każdego 'dobrze' jest inne . A więc jak wspomniałem chciałbym wydać w granicy 2,5 k PLN.
Mam około 178-180 wzrostu, ważę ~67 kg.
Wytypowałem 2 modele rowerów, które myślę, że są sensowne. Są nimi Cube Analog 27,5 / 29 oraz Merida BIG SEVEN/NINE 300. Oba rowery z roczników 2015.
CUBE:
Pozdrowienia z Wrocławia!
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.