Sanremu Napisano 29 Grudnia 2015 Napisano 29 Grudnia 2015 Witam, chciałbym rozpocząć przygodę z troszkę ekstremalniejszą jazdą, dotychczas śmigałem na marnej jakości kellysie na którego spuszczę kurtynę milczenia. Wiem że ciężko będzie znaleźć fajnego fulla do 3000 zł. dlatego skłaniam się bardziej ku HT (ale jeśli trafi się jakaś perełka z pełną amortyzacją to nie pogardzę). Preferuje raczej widelec jednopółkowy. Rower będzie używany do zjazdów w lesie Wolskim (Kraków) i okolicach, jednocześnie nie chciałbym by jego masa sprawiła że wypluje płuca jadąc pod górę lub do szkoły. Podobają mi się rowery NS ale nie wiem który model będzie odpowiedni, mam 186 cm wzrostu i ważę 80kg. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam.
tomo63 Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 Uważam, ze teraz mozna tanio wyrwac jakiegos uzywanego fulla z allegro na kolach 26 w dobrym stanie. Od siebie polecam Gianta Trance - daje duzo frajdy.
Buno Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 Jeśli sztywniak to unikaj skoku większego niż 160Może Hornet dartmoora, NS Surge czy Clash A z fulli luźniejszych to faktycznie trance, ew. reign, a jeśli bardziej ekstrim to może jakiś starszy big hitPrzy kupnie zwróć uwagę czy rama nie jest pęknięta i czy ogólnie rower żyje, to ważne przy starszych rowerach do takich zastosowań
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.