Khernik Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Cel Przejechać z Aten do Zakynthos na rowerze szosowym, samemu, dzieląc trasę na następujące odcinki: 1 dzień ~170km, z Aten do Nafplio, link do trasy 2 dzień ~ 240km, z Nafplio do Finikounta, link do trasy 3 dzień odpoczynek 4 dzień ~ 190km, z Finikounta do portu przy Zakynthos, link do trasy 5 dzień odpoczynek 6 dzień ~ 100km dookoła wyspy Zakynthos Jednocześnie zwiedzając po drodze jak najwięcej rzeczy, robiąc zdjęcia, itp. Data Koniec maja Aktualna kondycja W tym roku maksymalnie przejechałem 200km na trekkingu jednego dnia, i 100km szosą jednego dnia (wrzesień). Po jesieni jest gorzej, jeżdze 30km co jakiś czas. Koszt Doliczam sobie jeden dzień na zwiedzanie Aten na początku, jeden na odpoczywanie na Zakynthos na końcu, do tego jeden dzień na powrót z Zakynthos do Aten autobusem. Rower wypożyczam na miejscu, bo wyjdzie sporo taniej niż transport samolotem. Razem z noclegami i ok 80zł/dziennie na jedzenie, powinno wyjść ok. 2500zł za wszystko. Problemy 1. Czy w ciągu 4-5 miesięcy można wyrobić taką kondycję? 2. Czy da radę wypożyczyć na miejscu rower szosowy, który wytrzyma taką trasę, z możliwością zamontowania swoich sakw i uchwytu na komórkę na kierownicę? 3. Co z wypożyczonym rowerem, kiedy się śpi w hostelu/motelu/hotelu? 4. Bezpieczeństwo podczas takiej samotnej podróży - co jeśli coś pier*olnie na kompletnym zadupiu? 5. Uzupełnianie picia/jedzenia 6. Nuda? 7. Wiatr, chociaż mam nadzieję, że w Grecji wiatru dużego nie będzie. Macie jakieś rady, uwagi, oceny? Cokolwiek się przyda Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 1. zapytaj siebie 2. poszukaj w sieci i podzwoń tu nawet jak ktoś był i sprawdził to nie da Ci to gwarancji że jutro się będzie dało 3. To samo co z twoim własnym 4. Trza naprawić.... 5. ??? Ale w czym problem? Nie jedziesz na Syberię jakiś sklep znajdziesz. Chyba.... 6. ciekawą książkę weź. 7. nie wiem jaki tam wiatr ale osobnik zwany wmordęwind jest jest wszędzie i trza go polubić bo znienawidzisz rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasiad Napisano 6 Marca 2016 Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 W Grecji skwara jest okrutna jest bardzo gorąco w wiatr wieje jak na każdej wyspie całkiem mocny od około 17 - wiem bo bylem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.