Mod Team mrmorty Napisano 29 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Hej Poszukuję uszczelek olejowych do wspomnianego widelca. Wiem że jest dedykowany dział Marzocchi, ale tu będzie większa oglądalność, a po rozwiązaniu problemu temat przeniosę Nie chcę kupować kompletu za 160 zł bo kurzówki są w rewelacyjnym stanie. Nie chcę też kupować zleżałych kompletów po okazyjnej cenie(100 zł) bo potrzebuję wymienić tylko olejowe.Uprzedzam wszelkie dyskusje nad zasadnością moich działań - liczba przeserwisowanych przeze mnie widelców jest już dawno dwucyfrowa i zbliża się do trzech cyferek. Nie zawsze jest potrzeba wymiany kompletu, cokolwiek by Wam najmądrzejsi na świecie mędrcy mówili. Tyle gwoli wstępu.Na oku mam uszczelki olejowe do widelców motokrosowych firmy Ariette, nie wiem natomiast jak one sprawdzą się w układzie otwartej kąpieli gdzie bezpośrednio do układu wpompowywane jest też powietrze za pomocą którego reguluje się też twardość widelca. Czy wytrzymują ciśnienie? Wiem że do takiego układu pompuje się jakieś 30 - 40 psi maks, ale jednak jest to jakieś ciśnienie. Na pewno uszczelki jednowargowe odpadają. Owszem robiłem już takie operacje gdzie wymieniałem same olejówki, ale to strona zamawiająca serwis dostarczała mi je a ja nie wnikałem skąd i co to.Bardzo też proszę nie pisać - słyszałem że kolega kolegi kupił sobie takie i takie i było ok. Potrzebuję potwierdzonych informacji.Może też ktoś z Was ma takowe i mu zalegają?Rozmiary dolnych goleni we wszystkich Marcokach z goleniami górnymi 32mm są takie same, więc powinny pasować i od Juniorów i od Drop Off triple czy też zwykłych Drop off. Do listy trzeba dodać jeszcze serię "Z1" itd.Może ktoś podzieli się opiniami na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.