suzuki Napisano 29 Grudnia 2015 Napisano 29 Grudnia 2015 Szukam klocków półmetalików odpowiadającym Shimano G01S do hamulców SLX. Może ktoś coś polecić dobrego, sprawdzonego? Tych żywicznych mam już serdecznie dosyć. Wyją niemiłosiernie.
porcelanowy Napisano 29 Grudnia 2015 Napisano 29 Grudnia 2015 Powitoł Czemu półmetaliki? Metaliczne G03S rozważałeś.
Gość Napisano 29 Grudnia 2015 Napisano 29 Grudnia 2015 Jest cały duży temat odnośnie klocków, poszukaj. Ja u siebie mam z tyłu półmetaliki JagWire, dają radę. Z przodu spiekane Accenty, dają dobrą siłę hamowania. Ani jeden ani drugi nie wydają niepokojących dźwięków.
suzuki Napisano 29 Grudnia 2015 Autor Napisano 29 Grudnia 2015 Porcelanowy- mam rower trekingowy. Czy mi są potrzebne klocki metaliczne? Skom- jeśli jagwire dobre, sprawdzone to ok, ale prosiłbym konkretnie o symbol żebym mógł kupić właściwe. Może jeszcze jakieś propozycje? Z góry dzięki.
Gość Napisano 29 Grudnia 2015 Napisano 29 Grudnia 2015 Nie mam teraz czasu szukać ale zasada jest prosta- musisz wybrać odpowiedni kształt, tyle
vpablov Napisano 29 Grudnia 2015 Napisano 29 Grudnia 2015 Tych żywicznych mam już serdecznie dosyć. Wyją niemiłosiernie. dziwne, oryginalne żywiczne są ciche.
suzuki Napisano 29 Grudnia 2015 Autor Napisano 29 Grudnia 2015 Owszem, na początku były ciche, ale teraz z tylu zaczęło wyć a na 100% nie miały kontaktu z żadnym olejem itp
porcelanowy Napisano 29 Grudnia 2015 Napisano 29 Grudnia 2015 Powitoł Porcelanowy- mam rower trekingowy. Czy mi są potrzebne klocki metaliczne? (...) Abo ja wiem. Pierwsze co mi przyszło do głowy: systemowe rozwiązanie które u mnie się sprawdza i nie jest na tyle drogie żeby go nie rozważyć. Modulacja przyjemna, siły hamowania nigdy za wiele
SovaLTD Napisano 29 Grudnia 2015 Napisano 29 Grudnia 2015 Miałem kiedyś podobne problemy z klockami, ale akurat w innych hamulcach i kupiłem klocki firm UNEX. Jest to mieszanka podobno 30 różnych składników i były naprawdę ciche, bo o to najbardziej mi chodziło. Siła hamowania też była lepsza, ale to pewnie przez to, że stare to było jakieś nieporozumienie. Zresztą możesz o nich poczytać w necie, są opinie i nawet jakieś testy. http://allegro.pl/klocki-unex-thermodissipator-shimano-xtr-xt-slx-i5865505159.html
Mod Team sznib Napisano 29 Grudnia 2015 Mod Team Napisano 29 Grudnia 2015 Modulacja przyjemna, siły hamowania nigdy za wiele No i rzecz o której się zapomina; metaliki starczają na dłużej niż półmetale, nie wspominając o żywicznych. G03 można za 4 dyszki kupić, także ja polecam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.