Gość Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 Chłopaki, mam, dawno nie byłem z siebie taki dumny, trwało to chwile ale znalazłem perełki wśród kasztanów na OLX. Frameset, bo wiadomo że koła, kierownica itd to sprawa indywidualna: http://olx.pl/oferta/sprzedam-set-mtb-dh-fr-CID767-ID94dwF.html#ed3c92abe1 Tutaj za to cały rower, nie ma siodełka, ale jak wiadomo każdy ma inną d**e więc i tak była by podmianka: http://olx.pl/oferta/rower-delta-sport-405-dh-fr-evil-kona-demo-norco-CID767-IDaLpF3.html#0d6c7e42c6 Przynajmniej sprzedający jest szczery jeżeli chodzi o braki: "brak przerzudki i siodłą ale moge jakieś dorzucić"
tobo Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 ....ale może przerzutka i siodło są, więc nie będzie musiał nic inwestować w sprzedaż
Mod Team mrmorty Napisano 30 Grudnia 2015 Mod Team Napisano 30 Grudnia 2015 Te 12 metrowe dropy na końcu nie wyglądają łatwo masz sporo racji - na końcu można zahaczyć o brzozę
pablo102425 Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 No jak montują kiery po 100cm (co w przypadku autora tego tematu mogło by mieć miejsce) to zahaczenie wysoce prawdopodobne.
Mod Team mrmorty Napisano 30 Grudnia 2015 Mod Team Napisano 30 Grudnia 2015 oj Rambo... przeca my się tu fajnie bawimy Nie ruszam tematu bo może przerodzi się w coś ciekawego?! Choć z drugiej strony mało kto z Was pamięta czasy gdy swoje wiekopomne tematy tworzył "Wilku"... Ja ledwo się na te czasy załapałem. Pamięta ktoś temat "jak uciekać na rowerze przed żmijami"? Gdzie gość dopytywał się jak uciekać przed żmijami jadąc z góry. Czy jechać na krechę czy zawijasami, bo gdzieś tam wyczytał że z góry żmije potrafią bardzo szybko ścigać rowerzystów...
Gość Napisano 31 Grudnia 2015 Napisano 31 Grudnia 2015 Pamietam, fajnie , ze przypomniales kultowa postac forum.Ciekawi mnie co z nim i czy watek jeszcze istnieje.
Mod Team mrmorty Napisano 31 Grudnia 2015 Mod Team Napisano 31 Grudnia 2015 kultowa postac forum No ta kultowa postać została w końcu zbanowana, później w geście protestu i rozpaczy sprzedała wszystko co rowerowe i kupiła stjuningowanego "cienko-cienko", a później już nam się go inwigilować nie chciało Wracając do sedna i naszego autora tematu - rękawicy nie podjął, nie pojawił się tu. Śmiem twierdzić że "Wilku" (Wilq?) raz na jakiś czas odwiedza forum tylko w innym wcieleniu
tobo Napisano 31 Grudnia 2015 Napisano 31 Grudnia 2015 Czy wątek istnieje? Tak, przeniósł się na forum samochodowe, wraz z autorem. Schowek też trzeba wiedzieć jak uciekać wężom :-)
Gość Napisano 31 Grudnia 2015 Napisano 31 Grudnia 2015 Co nie zmienia faktu, ze przypomnialbym sobie jak uciec wezom. A moze zaloc watek -TOP 10 najbardziej absurdalnych tematow wszechczasow na tym forum?
Mod Team mrmorty Napisano 31 Grudnia 2015 Mod Team Napisano 31 Grudnia 2015 jak przygotujesz takowy, to ja go nawet przypnę na głównej
Galvatron Napisano 3 Stycznia 2016 Napisano 3 Stycznia 2016 To ja, na złość loży szyderców, udzielę sensownej odpowiedzi: Jeśli Autor chce się bawić w kolarstwo zjazdowe, niech lepiej celuje w używanego, ale w miarę nowoczesnego geometrycznie sztywniaka, typu Dartmoor Primal/Hornet. Przegląd polecanych modeli: http://www.1enduro.pl/hardtaile-enduro-6000-zl-prezentacja-modeli-2016/ Fakt, w mieście nie da się uprawiać downhillu jako-takiego, ale można po prostu dobrze się bawić.
KyKy Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Napisano 3 Stycznia 2016 Wiec pewnie za cel daliście sobie, żeby mi wybić dh w warszawie i wyszło wam to.Teraz poszukam sobie jakiegoś roweru do jazdy po lesie, bo Po tym, co mi pisaliście to odechciało mi się dh, a to nie była moja zachcianka uświadomiliście mi ze dh w warszawie jest niemożliwe. Chyba kupuje sobie MTB ROCKRIDER 500 S. Dziękuje za pomoc.
Marcin9 Napisano 3 Stycznia 2016 Napisano 3 Stycznia 2016 Teraz szukasz pseudo fulla? Tego złomu nie warto kupować. Amortyzator bardzo kiepskie.Tarcze mechaniczne Za tą cenne można kupić jakiegoś w miarę dobrego używanego sztywniaka a nie fulla Dobry używany full XC to wydatek około 3000zł
grande1970 Napisano 3 Stycznia 2016 Napisano 3 Stycznia 2016 a niech kupuje, sklep też z czegoś musi żyć
tobo Napisano 3 Stycznia 2016 Napisano 3 Stycznia 2016 To już nie wiem. Wiedza jest w tym temacie. Parę sugestii co ma sens zostało podanych.
Roonin Napisano 3 Stycznia 2016 Napisano 3 Stycznia 2016 To już nie wiem. Niepotrzebnie się czepiłeś tego fulla. Zakładając że pomimo tej jazdy po lesie będzie cię ciągnęło w stronę czegoś mocniejszego rozglądaj się za mocnym sztywniakiem z fajną geometrią. Takim którym da się (w miarę) dobrze pojechać po leśnej ścieżce a jednocześnie zniesie jakieś schody czy kamienie. Pojezdzisz skrystalizujesz bardziej swoje zainteresowania i wtedy może z większym budżetem...... coś kiedyś.
Haitz Napisano 3 Stycznia 2016 Napisano 3 Stycznia 2016 Sztywniak na początek to spoko opcja. Ja dzięki niemu zrozumiałem że nie potrzebuje rasowej zjazdówki, tylko sprzęcik do "superenduro"(termin freeride jest ponoć już martwy). Więc jak najbardziej polecam z własnego doświadczenia poszukać sobie jakiegoś sztywniaka i popróbować. Od razu mogę polecić od siebie ramę dartmoor hornet.
Kajus23 Napisano 6 Stycznia 2016 Napisano 6 Stycznia 2016 nie ukrywam, dobrze się uśmiałem przy tym temacie Autor tematu może niech najlepiej kupi sobie rzeczywiście przełaj, pojeździ trochę i w terenie i szosa nie będzie mu "straszna". Pozdrawiam z zaśnieżonej Legnicy
modrzew Napisano 6 Stycznia 2016 Napisano 6 Stycznia 2016 To chyba już to pokolenie, któremu sprzęt ma wszystko załatwić. Samochód sam parkuje, aparat robi fajne zdjęcia, a rower musi być full bo krawężnik wysoki. KyKy, przejdź się kiedy np. na zawody organizowane przez Legię MTB, ostatnie były w zeszłą niedzielę na Fortach Bema. Za przeproszeniem, ale byś się chyba zesrał widząc jak się jeździ sztywnym przełajem tam, gdzie wymyśliłeś sobie używanie zjazdówki czy szerzej jakiegoś fulla Kilka zdjęć dla smaku:
Gość Napisano 6 Stycznia 2016 Napisano 6 Stycznia 2016 Ales @modrzew przegial, to ze na 3 zdjeciu jest jakis gosciu ryzykujacy zyciem, to jego sprawa, ale tam ful 2x 160mm skoku jest bezwzglednie wymagany..;]
modrzew Napisano 6 Stycznia 2016 Napisano 6 Stycznia 2016 Mogę pokazać ten zjazd z drugiej strony i na fullu
Gość Napisano 6 Stycznia 2016 Napisano 6 Stycznia 2016 Bez integrala i ochraniaczy nie jest koszernie. Jest integral i dwupolka musi byc gruuubo.
modrzew Napisano 6 Stycznia 2016 Napisano 6 Stycznia 2016 Tu mógł się fullface przydać, mniej sopli by się na brodzie zbierało (-12 stopni)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.