DaWiDeK890 Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Witam. Zamierzam kupić sobie pierwsze buty MTB spd. Zależy mi na tym aby miały juz klamrę, a nie zwykłe rzepy. Jeżdżę bardzo dużo niemal cały rok. Wolałbym, aby te buty nie były tylko na jeden sezon ale służyły mi kilka lat. Startuję w zawodach w lesie na zwykłych platformach i odczuwam, że gdy jest mokro to robi się niebezpiecznie. Więc proszę was o pomoc w doborze dobrych butów do 350zł i pedałów do 100zł. Co do pedałów zastanawiałem się nad pd-m520. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Szukanie nie boli Takich tematów było już setki, dziesiątki, milionów, tysięcy Pedały M520 jak najbardziej wystarczą. Co do butów, to w tym przedziale można kupić Shimano M065, XC31, M089. Z tych trzech zdecydowałbym się chyba jednak na Buty SPD SH-M089 czarne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulsen Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Może taka kombinacja: http://www.rosebikes.pl/article/northwave-scorpius-srs-mtb-shoes/aid:694026 http://www.rosebikes.pl/article/shimano-sh-m089-mtb-shoes/aid:763515 http://www.rosebikes.pl/article/shimano-spd-pd-m520-pedals/aid:38003 dodatkowo 10 euro voucher na pierwsze zakupy i możliwość zwrotu/wymiany butów za darmo jeśli nie trafi się z rozmiarem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Jaki potrzebujesz rozmiar? Mam dostęp do butów NORTHWARE, DIADORA, TIME, BONTRAGER w cenach o 30-40 % niższych niż rynkowe. Mogę coś ogarnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaWiDeK890 Napisano 28 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Szukanie nie boli Takich tematów było już setki, dziesiątki, milionów, tysięcy Pedały M520 jak najbardziej wystarczą. Co do butów, to w tym przedziale można kupić Shimano M065, XC31, M089. Z tych trzech zdecydowałbym się chyba jednak na Buty SPD SH-M089 czarne Na innych stronach forum wyczytałem, że sh-m089 nadają się do trailu i downhillu. Czy te buty będą nadawać się do zawodów mtb (taki jakby przełaj tyle że na drogach leśnych) i do maratonów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 @DaWiDeK890 Na boso też w DH pojedziesz i ciężkim enduro Buty M089 to jest jeden z podstawowych modeli Shimano i pierwszy z klamrą i rzepami. Jak najbardziej nadają się do codziennej jazdy nawet "po bułki", treningów jak i startów w maratonach MTB, czy też zawodach przełajowych. Jeżeli budżet pozwoli, to szukaj właśnie butów z klamrą i rzepami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Dobra, i ja dojrzałem. Pierwsze SPD: m089 i pedały 520. Jakieś przeciwwskazania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaWiDeK890 Napisano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Moim zdaniem powinny być "ok". Wczoraj zamówiłem i oczekuję na kuriera . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 No to pedałki kupiłem w decathlonie za 99pln, cena zwyczajna. Buciki za to udało mi się trafić za 240pln z wysyłką, mój rozmiar. W Go Sporcie mierzyłem 44 i są idealne, normalnie noszę 43 (Adidas, Nike, Ecco itp). Też czekam na paczkę, ale nie pali mi się, bo w zimie nie śmigam. Kilka dni temu zakończyłem sezon, mrozy nie dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
budyn119 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 cervandes gdzie trafiłeś te shimano za 240 zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 A na allegro trafiłem. Nowe, nieużywane, ktoś kupił i się rozmyślił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danielasty Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 kupiłem podobnie 086, za 120zł z wysyłką, raz założone, wywrócił się i sprzedał z przetarciem , wytrzymały 3 czy 4 lata, całe mocowanie boczne od klamry przy siateczce się rozerwało, ale but dalej spełnia swoją rolę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.