MikeSkywalker Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Nie bardzo wiem gdzie zapytać o stalowy widelec (bo amor to nie jest) więc zapytam tutaj - z czym się je 9mm thru axle? Bo takowe oferuje Cotic do swoich ram. Czy do tego podchodzą specyficzne piasty (jaki jest ich wybór?) lub czy możliwa jest jakaś konwersja? Głównie interesuje mnie możliwość zamocowania w takim widelcu piasty Shimano z prądnicą a wybór tych piast jest dość ograniczony, głównie pod standardowy szybkozamykacz 9mm. Nie wiem czy taką piastę można zamocować rozginając mimo wszystko sztywny widelec stalowy. Jeśli temat nadaje się bardziej do działu "piastowego" to prosiłbym o przeniesienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 27 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Przykładowa piasta: http://www.superstarcomponents.com/en/switch-ultra-front-hub.htm opcja Switch front adaptor F9mm Przykładowa przelotówka 9mm: http://www.superstarcomponents.com/en/9mm-front-qr-through-axle.htm Giąć stal niby lekko można, ale ja uważam, że ząbki nie grzybki, 3 razy nie rosną Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 opcja Switch front adaptor F9mm Hmm, czyli w grę wchodzą tylko piasty QR20 z adapterami? Bardziej myślałem o przeróbkach piast z osiami 9/10 mm (np we wspomnianych prądnicach) tylko czy jest to coś popularnego czy podpada już pod druciarstwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 27 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Hmm, czyli w grę wchodzą tylko piasty QR20 z adapterami? Hę? Ta piasta jest konwertowalna, jak widzisz do, szybkozamykacza, przelotówki 9, 15 lub 20mm. Wszystko ten sam korpus, tylko inne końcówki. Piasta prądnicowe to raczej bedzie druciarstwo, gdyż w przypadku przelotówki 9mm, wsadzasz koło i dopiero zamykasz ośką 9mm... A prradnicowe piasty to chyba klasyczne QR czy insze nakretki... Tu powraca pomysł gięcia, no ale to już nie ze mną takie balety Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Teraz rozumiem, zmyliło mnie zdjęcie W takim razie jeden model już jest na placu boju. Zasady działania przelotówek znam, bo korzystam z 20 i 12 mm Niemniej jednak nigdy nie drutowałem więc nie mam zielonego pojęcia czy piasty można w jakiś sposób przerobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Zagadaj do usera ACTIVIA. Jak do piasty da się dotoczyć jakieś przejściówki na thru axle, to z pewnością ma już ten temat rozpoznany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 28 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Z ciekawości zapytam ale liczyłem że choć kilka piast pod tę ośkę istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 28 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Pewnie, ze istanieje. Novatec'ki 3 w 1, Tesle, pewnie i DT, jakoze mają sztywne, przelotowe zaciski w swojej ofercie... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 28 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Było tak od razu Całkiem sensowny ten Novatec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 28 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 One prędzej trafisz w Kraju-Raju, jakoże RP Novateck'iem stoi Kiedys taki przebrandowany N na On-One nazywał sie 456. Miał przejsciówke 20mm i sztywne 9mm. Skwarek chyba do dzis go katuje w swoim Paskudnym, Piaskowym Inbred'zie. Chyba, że koła juz połamał do szczetu Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.