Skocz do zawartości

[sztywny widelec] 9mm thru axle - z czym się to je?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bardzo wiem gdzie zapytać o stalowy widelec (bo amor to nie jest) więc zapytam tutaj - z czym się je 9mm thru axle? Bo takowe oferuje Cotic do swoich ram. 

Czy do tego podchodzą specyficzne piasty (jaki jest ich wybór?) lub czy możliwa jest jakaś konwersja? 

Głównie interesuje mnie możliwość zamocowania w takim widelcu piasty Shimano z prądnicą a wybór tych piast jest dość ograniczony, głównie pod standardowy szybkozamykacz 9mm. 

Nie wiem czy taką piastę można zamocować rozginając mimo wszystko sztywny widelec stalowy. 

Jeśli temat nadaje się bardziej do działu "piastowego" to prosiłbym o przeniesienie :) 

• Mod Team

Przykładowa piasta: http://www.superstarcomponents.com/en/switch-ultra-front-hub.htm  opcja Switch front adaptor F9mm

Przykładowa przelotówka 9mm: http://www.superstarcomponents.com/en/9mm-front-qr-through-axle.htm

Giąć stal niby lekko można, ale ja uważam, że ząbki nie grzybki, 3 razy nie rosną :P

Szacunek...

I.

• Mod Team

Hmm, czyli w grę wchodzą tylko piasty QR20 z adapterami?  

Hę?

Ta piasta jest konwertowalna, jak widzisz do, szybkozamykacza, przelotówki 9, 15 lub 20mm. Wszystko ten sam korpus, tylko inne końcówki.

Piasta prądnicowe to raczej bedzie druciarstwo, gdyż w przypadku przelotówki 9mm, wsadzasz koło i dopiero zamykasz ośką 9mm... 

A prradnicowe piasty to chyba klasyczne QR czy insze nakretki... Tu powraca pomysł gięcia, no ale to już nie ze mną takie balety  :icon_mrgreen:

Szacunek...

I.

• Mod Team

One prędzej trafisz w Kraju-Raju, jakoże RP Novateck'iem stoi  :thumbsup:

Kiedys taki przebrandowany N na On-One nazywał sie 456. Miał przejsciówke 20mm i sztywne 9mm.

Skwarek chyba do dzis go katuje w swoim Paskudnym, Piaskowym Inbred'zie. Chyba, że koła juz połamał do szczetu :D

Szacunek...

I.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...