Skocz do zawartości

[MTB 29"] Piasty Chosen, obręcze Remerx XCO Rio, stan bdb + opaski 1821,8g!

herosa

Rekomendowane odpowiedzi

Cena: 450zł

Otrzymujesz koła zdolne do jazdy od zaraz!

sprzedam używane koła MTB przeze mnie w okresie czerwiec-grudzień 2015.
Były używane na stałe w rowerze w tym czasie. Są w bardzo dobrym stanie wizualnym, bardzo dobrym technicznym.
Waga kół na zdjęciu (waga razem z opaskami na obręcze)

Przednia obręcz posiada naprawdę minimalne bicie, ok. 1mm, tylna ciut większe, ok. 2mm.
Jest to obręcz bardzo lekka, szerokość wewnętrzna obręczy 17mm. Wąska, lecz doskonale sprawdziła się w MTB i oponie 29x2.2, lecz większej bym już nie wsadzał. Obręcze posiadają opaski - na przód no name, tył Vittoria, obie są ok i nadają się do jazdy.
Obręcz czarna, niebieskie naklejki.

Nyple czarne, aluminiowe, nie znam firmy.

Szprychy czarne, firmy też nie znam. W obu kołach zaplot na 2 krzyże. Z przodu szprychy 1,8mm, z tyłu 2,0mm dla obniżenia masy kół.

Piasty to Chosen, modelu dokładnego nie znam. Toczą się niebywale lekko, są wg mnie bardzo wytrzymałe, bardzo dobrze uszczelnione. Rozstaw standardowy 100/9 i 135/9. Piasty na łożyskach maszynowych, przednia na dwóch, tylna ponoć na czterech. Bębenek aluminiowy, czerwony, BARDZO GŁOŚNY (nie tak jak HOPE, czy DT Swiss, ale na ulicy cię słychać). System na 3 zapadki. Ostatnio rozbierałem bębenek, żeby sprawdzić, w jakim jest stanie - w środku super, tylko przekonałem się, jak dobre mają te piasty uszczelnienie, nawet nie musiałem dawać nowego smaru. Stara kaseta zostawiła po sobie ślady na bębenku, co widać (są małe wżery). W niczym to nie przeszkadza, nie ma żadnego luzu na kasecie, więc nie ma problemu.

Koła przejechały 2500km i jeszcze spokojnie 3x więcej na tym bębenku się pojedzie, więc bez obaw.

Mam paragon na te koła! Tak jak pisałem, kupione w czerwcu. Na allegro nowe były z dostawą za 855zł, wynegocjowałem u sprzedawcy na 790 i taka kwota widnieje na paragonie.

ZDJĘCIA W LINKU!!!

http://olx.pl/oferta/kola-29-mtb-piasty-chosen-obrecze-remerx-xco-rio-opaski-qr-9mm-CID767-IDdcJZB.html

• Mod Team

Temat został usunięty.

Prawdopodobna przyczyna usunięcia:

- Przedmiot/y, których dotyczył temat został/y sprzedane/kupione

- Autor tematu poprosił o zamknięcie tematu

Jeżeli masz jakieś wątpliwości dotyczące usunięcia tematu, skontaktuj się z moderatorem, którego nick widnieje przy tym poście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...