empe Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Witam! Zauważyłem ze kilka użytkowników tego forum posiada w swojej sygnaturze fragment wypowiedzi jakiegoś użytkownika. Czy jest jakieś prawo które jasno mówi i na które możemy się powołać że możemy tak robić? Pytam dla tego ponieważ na innym forum zrobiłem podobnie, tzn również umieściłem w swojej sygnaturze cytat pewnego użytkownika a moderator tamtego forum nakazał mi go bezwzględnie usunąć. Kiedy tego nie zrobiłem to zawiesił mi konto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 A jaka była treść tego cytatu? W polskim prawie raczej nie ma zakazów cytowania, ale warto pamiętać o innych normach (głównie społecznych). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Ja mam cytat w sygnaturze. Jednak Nazwa użytkownika jest zamazana, więc postać pozostaje anonimowa. Poza tym nie ma zakazu cytowania, nikt w cytacie nie przywłaszcza czyichś słów, gdyż je tylko cytuje, a więc wyraźnie podkreśla ze to nie są jego słowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 27 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 A jaka była treść tego cytatu?Nic wielkiego. Cos w stylu jak ma @Puklus w swojej stopce, nic poza tym. Moderator z tego powodu zablokował mi konto. Czy słusznie? Czy mogę z tym powalczyć? Czy raczej nic nie jestem w stanie zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Jak się moderator uprze, to nie zdziałasz nic. Przede wszystkim pogadałbym, żeby dokładnie wyjaśnić w czym rzecz, czy chodziło o treść cytatu, czy o autora. Tylko najlepiej na spokojnie bez postawy roszczeniowej i zasłaniania się prawem, regulaminem itp. Jak od początku ktoś mi taką gadką jedzie, to praktycznie z automatu staję okoniem. Na spokojnie idzie się dużo łatwiej dogadać. Czasami nie ma sensu bić się o sygnaturę, zwłaszcza jak jest zaczepna w stosunku do innego użytkownika. Tak z ciekawości, jakie to forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 28 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 @zekker, zapewniam że nie była zaczepna. Forum audio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 A może mają coś takiego w regulaminie i stąd te perypetie o których piszesz. Fragment z innego forum. jka 2. Na Forum niedopuszczalne jest:j) cytowania zbędnych części postów, nie odnoszących się do zamieszczanej odpowiedzi. Zwłaszcza, w przypadku kiedy wypowiedź odnosi się do poprzedniego wpisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 30 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 @jka, nic w regulaminie takiego nie zabraniają. Może powiem o co dokładnie chodzi: Pewien doświadczony audiofil stwierdził że położenie kabli na chociażby papierze toaletowym wyraźnie wpływa na zmiany w dźwięku. Tak mnie to z szokowało że pozwoliłem sobie ten fragment wypowiedzi umieścić w swojej sygnaturce. Czy zrobiłem coś złego?? Moderator pousuwał moje wpisy, powymazywał mi w profilu i zablokował czasowo konto bo nie chciałem tego wpisu usunąć. Cenzura jak w PRLu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Naruszyłeś świętość, no bo jak audiofil może się mylić w tak ważnej kwestii jak izolacja kabla Nie cenzura, a po prostu debilizm i poklepywanie się w tym debilizmie. Nie wiem, może na tamtym forum są częste wojenki na tym tle i chodziło o nie zaognianie sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Forum Audio :) Żeby jasność była pełna dopowiem, że to czy zmienia się dźwięk z tego czy innego powodu nie jest kwestią wiary, lecz słyszenia li tylko. Kto nie spróbował (doświadczył) ten nie wie! A to takie proste... Podłóżcie pod kable rolki papieru toaletowego (nie dlatego, że cudownie działają lecz dlatego, że każdy ma w domu, a przynajmniej powinien) i posłuchajcie uważnie czy coś się w dźwięku zmieniło..... Za samo zacytowanie tego fragmentu zostałem zbanowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Mnie się wydaje, że masz za mało problemów w życiu i stąd walczysz, jak to ładnie napisałeś, o to, żeby znowu mieć w sygnaturce takie "ważne" informacje. Usiądź, zastanów się po co Ci taka sygnaturka. Jak dojdziesz do wniosku, że jednak chciałbyś mieć taką sygnaturę to powtórz proces z myśleniem. I tak do skutku aż dojdziesz do wniosku, że to przecież nie ma sensu. I wtedy, wolny już od walki o umieszczenie cytatu anonimowego audiofila w sprawie papieru toaletowego pod kablami, możesz udać się na rower i cieszyć się życiem. Ot, taka moja rada w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Na pewno jest dużo racji w tym co napisałeś, ale nie o to akurat mi chodziło. Chodzi o sam fakt czemu i komu mogło to aż tak przeszkadzać że przytoczyłem w swojej sygnaturze fragment czyjeś wypowiedzi? Mnie te słowa bardzo zadziwiły, więc chciałem je tylko w formie cytatu dalej przekazać. Ale tak jak radzisz, odpuszczam i bardziej skupię się na jeździe rowerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.