empe Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Przyznaję że źle się wyraziłem o tym "luzie", chociaż dla mnie to jest jakiś tam rodzaj luzu skoro mogę golenie swobodnie ręką machać góra-dół, A co do wyciągania do końca to Vogue nie ma jakoś z tym zadnego problemu. I nie chwalę go bo jest "mój" NRX też był "mój" a jednak wybrałem rst. Jestem z niego zadowolony, dla tego go uczciwie polecam a nie ze ma z tego jakąś korzyść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Niestety jak każdy RST. Pierwsza to renoma firmy, zwanej potocznie "Rozbij Sobie Twarz", no i w przypadku dłuższej eksploatacji brak części zamiennych takich jak, uszczelki czy tuleje ślizgowe i nie mów to że VELO je ma gdyż jestem z Gliwic i mam tam znajomych co pracują więc wiem jak tam z częściami w detalu. Jedynie to ściągają co do reklamacji. Jak dobrze przeglądniesz sobie fora to znajdziesz sporo osób co mieli problemy z RST. i ich opinie. Co do Suntoura, no cóż twoja opinia lecz części zamienne w 100% wszystkie mam dostępne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Niestety jak każdy RST. Pierwsza to renoma firmy, zwanej potocznie "Rozbij Sobie Twarz", no i w przypadku dłuższej eksploatacji brak części zamiennych takich jak, uszczelki czy tuleje ślizgowe i nie mów to że VELO je ma gdyż jestem z Gliwic i mam tam znajomych co pracują więc wiem jak tam z częściami w detalu. Jedynie to ściągają co do reklamacji. Jak dobrze przeglądniesz sobie fora to znajdziesz sporo osób co mieli problemy z RST. i ich opinie. Co do Suntoura, no cóż twoja opinia lecz części zamienne w 100% wszystkie mam dostępne Czepiasz się po prostu i chwalisz co swoje, taka prawda. @GajekL, tutaj oczywiście tego już nie dostrzegasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Panowie jakiś gościu napisał strasznie głupi temat że chce kupić amortyzator z najwyższej półki, nie podając żadnych konkretów a wy się tu nakręcacie na siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 @@empe, Miałem styczność i z amorkami Suntoura i z kolegą ACTIVIA i złego słowa nie mogę powiedzieć, wszystko co mówi to po prostu prawda a sama firma robi dobre "wybieracze". Serwisuje nie od dziś, ma styczność nie tylko z SR, posiada wszystkie części zamienne więc nigdzie nie skłamał. Tak jak mowiłem, Twój "luz" jest nawet w mojej Rebie, i wcale nie uważam ze jest to powód do skreślenia firmy RS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Wystarczy trochę poczytać tutaj; Problemy z RST http://www.forumrowerowe.org/topic/192964-amortyzator-skrzypi/page-2#entry1781686 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Przeczytaj ostatni post tematu do którego dałeś linka :) Ale co tam, ja też zarzucę jakimś linkiem Problemy z SR Suntour https://www.google.pl/search?q=problem+z+Suntour&sourceid=ie7&rls=com.microsoft:pl:IE-Address&ie=&oe=&gfe_rd=cr&ei=tECBVuLSKeuv8we6mbrgCA#q=problem+z+Suntour+site:www.forumrowerowe.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 @@empe,Nie wiem czy zauważyłeś pewne podobieństwa w tematach z pierwszych paru stron Większość dotyczy tanich modeli czyli czegoś co ciężko nazwać amortyzatorem(xcm xct) są one bardzo często montowane w tanich rowerach więc to chyba oczywiste że takich tematów będzie sporo. Ludzie często o nie nie dbają i później pojawiają się takie tematy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suzuki Napisano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Dziękuje za burzliwą dyskusje. Po radach jakie otrzymałem od człowieka który rowerami zajmuje się ponad 20 lat wybór padł na RST VOGUE. Jego zdaniem jest o wiele lepszym amortyzatorem od odpowiednika Suntoura. Przede wszystkim jest wyraźnie lżejszy a jego budowa oparta jest na otwartej kąpieli olejowej a nie jak w Suntour bardzo zawodnym systemie cartridge, dzięki czemu będzie chodził bajecznie. Korzystniej tez wypada cenowo a to kolejny atut. Jedyne co, to zaproponował mi żeby szukać wersji 75mm a z tego co widzę to w Polsce może być mały problem, wiec jeśli nie znajdę go na miejscu to będę musiał trochę poszukać po zagranicznych sklepach, ale do marca mam czas, wiec na spokojnie to ogarnę. Dziękuje wszystkim i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.