suzuki Napisano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Witam, jaki jest obecnie najlepszy i najwyższy model amortyzatora do crossa dostępny na rynku? Cena nie gra roli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Tam masz tarcze czy piwoty - mam na myśli mocowanie hamulca?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Ja myślę że SUPER MONSTER. Dla mnie treść Twojego pytania jet bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suzuki Napisano 26 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Hamulce tarczowe. @pablo, czego nie rozumiesz? Planuje wymienić amortyzator w swoim crossie i pytam w jaki model zainwestować. Chce najlepszy jaki jest dostępny w sprzedaży. Nie potrafisz nic zaproponować to nie musisz się udzielać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Zaproponowałem Super Monster, najlepiej 300 skoku. Piszesz że szukasz amora do crossa, ok ale to tak samo jak ja Ci teraz napiszę że szukam łańcucha do roweru co mi zaproponujesz. Napisz coś więcej, jaki masz budżet, jaki skok, tak jak napisał kolega wyżej jakie ma być mocowanie do hamulca. Idziesz na łatwizne jak 6 letnie dziecko "mama kup mi lizaka" stary wysil się, poszukaj kilku amorów, wrzuć linki, napisz co Ci w nich pasuje a co nie. A nie tylko zadaj głupie, nieprecyzyjne, ogólne pytanie "jaki amor polecacie", przez takie pytania na forach robi się syf. Zero wysiłku. Usiąść przed kompem zadać pytanie co inni polecają i po sprawie. Jak będziesz miał dziewczynę też pójdziesz do kolegi i poprosisz go żeby ją przeleciał bo Tobie nie chce się wysilać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Chłopaki spokojnie. Z mojej strony najlepszy amorek jaki ci mógłbym zaoferowac to NRX wersji S RLR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 rockshox RS-1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 @@suzuki, Z najlepszych crossowo - trekkingowych masz NRX S lite RLT; RST Vogue RLT oraz Rock Shox Paragon Gold. Dwa pierwsze mają regulację tłumienia powrotu, Paragon jej nie ma. Wszystkie są w wersjach pod heble tarczowe. NRX i Paragon są w wersjach pod taper i klasyczne 1 1/8cala a co do Vogue'a nie wiem W NRX możesz zmienić skok samodzielnie od 50 do 75mm, RST i Rock Shox będą miały taki skok jaki uzgodnisz ze sprzedawcą albo jaki będzie na magazynie samodzielna zmiana raczej nie wchodzi w grę z kilku powodów. Z tych trzech osobiście wybrałem NRX S, w miarę lekki i działa przyzwoicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Piszesz że szukasz amora do crossa, ok ale to tak samo jak ja Ci teraz napiszę że szukam łańcucha do roweru co mi zaproponujesz. Napisz coś więcej, jaki masz budżet, jaki skok, tak jak napisał kolega wyżej jakie ma być mocowanie do hamulca.Kolega napisał wszystko co jest potrzebne żeby zrozumieć czego szuka - że ma to być amor z najwyższej półki, że budżet nieograniczony, skok to wiadomo że będzie w przedziale 50-75 a że pod tarcze to zostało to uzupełnione. Ale jak widać niektórzy mają jeszcze problemy ze zrozumieniem prostego pytania i pewnie chcieli by żeby podać jeszcze w jakim kolorze ma być. @suzuki, wybór faktycznie jak sam widzisz jest bardzo skromny i tak naprawdę nie ma z czego wybierać. Osobiście NRX S odradzam. Miałem ten amortyzator i nowa sztuka miała luzy a sprzedawca stwierdził ze to "normalne" Za to z ręką na sercu mogę Ci polecić RST Vogue. Jest wyraźnie lżejszy od Suntoura, lepiej wykonany i do tego tańszy. O Rock Shox Paragon Gold się nie wypowiem bo go nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 rockshox RS-1 i skok na 80 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 @@seczuan,Ile razy napiszesz jeszcze rs-1? Wiesz że ten amortyzator nadaje się tylko do ścigania? Ten amortyzator ma drobne problemy z sztywnością... https://www.youtube.com/watch?v=f0xAgGAejq8 A po za tym wątpię też że autor chce wydać aż 7000zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Kolega napisał wszystko co jest potrzebne żeby zrozumieć czego szuka - że ma to być amor z najwyższej półki, że budżet nieograniczony, skok to wiadomo że będzie w przedziale 50-75 a że pod tarcze to zostało to uzupełnione. Ale jak widać niektórzy mają jeszcze problemy ze zrozumieniem prostego pytania i pewnie chcieli by żeby podać jeszcze w jakim kolorze ma być. @suzuki, wybór faktycznie jak sam widzisz jest bardzo skromny i tak naprawdę nie ma z czego wybierać. Osobiście NRX S odradzam. Miałem ten amortyzator i nowa sztuka miała luzy a sprzedawca stwierdził ze to "normalne" Za to z ręką na sercu mogę Ci polecić RST Vogue. Jest wyraźnie lżejszy od Suntoura, lepiej wykonany i do tego tańszy. O Rock Shox Paragon Gold się nie wypowiem bo go nie znam. empe i znów zaczynasz z zachwalaniem swojego RST Vogue. Nie gadaj tu że miałes NRX-a wersji S gdyż wiem dokładnie jaka była twoja historia po wcześniejszych tematach co też swojego RST chwaliłes. Sprzedałem już setki NRX-ów i ci powien to że wersja NRX S ma duzo lepsze slizgi od twojego RST.i nigdy jeszcze nie miałem żadnego klienta z luzami slizgów w NRX-ie wersji S Co z tego że NRX jest trochę cięższy lecz przynajmniej już ma rury goleniowe 30mm a nie 28mm jak są w RST. NRX S sie bardzo dobrze spisał w testach na zawodach lecz RST coś słabo. Polecam ci swój amorek wykorzystać w 100% a nie tylko ulica i lasek gdyż do takiej jazdy czasami nawet sztywniak wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 @Activia, oczywiście wychwalam swojego RST Vogue bo jestem z niego bardzo zadowolony i mam do tego prawo bez względu na to czy jest Ci to akurat na rękę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Nikomu nie bronię chwalenia swojego amorka lecz nie pisz głupot co powyżej "Osobiście NRX S odradzam. Miałem ten amortyzator i nowa sztuka miała luzy a sprzedawca stwierdził ze to "normalne" że miałeś NRX-a S gdy wiem dokładnie że go nie miałeś i na nim nie jeździłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 skoro cena nie gra roli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Osobiście NRX S odradzam. Miałem ten amortyzator i nowa sztuka miała luzy a sprzedawca stwierdził ze to "normalne" Ciekawie się robi... mój egzemplarz nie miał luzów gdy był nowy, nie ma ich nadal po kilku miesiącach jazdy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 nie pisz głupot co powyżej "Osobiście NRX S odradzam. Miałem ten amortyzator i nowa sztuka miała luzy a sprzedawca stwierdził ze to "normalne" że miałeś NRX-a S gdy wiem dokładnie że go nie miałeś i na nim nie jeździłeś Zobacz, nawet nie pamiętasz, że osobiście mi go sprzedałeś Gratuluję pamięci i życzę pokory w nowym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 To jeśli kupiłeś u mnie to czemu to od razu na początku nie napisałeś. Każdy ma prawo zapomnieć, gdyż tysiące róznych amorków Suntoura sprzedałem. Ponadto jeśli go kupiłeś odemnie to ja byłem twoim sprzedawcą i piszesz w tekście co ponownie przedstawiam "Osobiście NRX S odradzam. Miałem ten amortyzator i nowa sztuka miała luzy a sprzedawca stwierdził ze to "normalne" To już coś jest nie tak bo żadnej rozmowy ze mną nie było dotyczącą luzów na ślizgach. Ponadto na luzy zawsze każdemu udzielam gwarancji i nigdy jeszcze nikomu nie odmówiłem reklamacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Luz był góra - dół dobre 0,5-1 cm. Amortyzator nie wracał do końca, można było go ręka sobie wyciągnąć. Skonsultowałem to z serwisantem i stwierdził że tak absolutnie nie powinno być. Od Ciebie usłyszałem że to normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 To chłopie ty źle rozumiesz co to są luzy na ślizgach. Jeśli ci się amortyzator nie wyciągał do końca przy odpowiednim twoim dopasowanym ciśnieniu to nie znaczy że masz luzy na ślizgach. Luz na ślizgach to był by wtedy odczuwalny gdy po zamontowaniu naciśniesz hamulec przedni i lekko rower pchasz przód/tył/przód/tył i wtedy czujesz czy są luzy czy nie. Co do tego skoku to można było pomyśleć o miększych spręśynach negatywnych tak żeby dopasować do danego ciśnienia i miał byś po kłopocie. Tak samo jest w amorkach Epixonach/Raidonach/Axonach/Auronach/Duroluxach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Człowieku, litości. gdzie ja napisałem ze ja miałem luz na ślizgach??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 http://www.german-a.de/ proszzz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Litości?? Nie potrzebuje!!! Poprostu nazywaj to konkretnie a nie ze masz luzy. Wszystkim się od razu luzy kojarzą że slizgami. Nie mam zamiaru się już z tobą sprzeczac bo tu tylko na tym temacie się burdel robi a autor pytał się tylko o dobry amorek a nie ma zamiaru słuchać tego co ty tam za problemy miałeś a inni nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Dokładnie, więc po co się tyle produkujesz. Stwierdziłem ze w swoim egzemplarzu miałem luz i niestety go miałem. Po porządnym napompowaniu amortyzatora latał góra-dół prawie 1 cm. Jeśli to jest dla Ciebie takie normalne to niech będzie. Ja w nowym amortyzatorze żadnych sprężyn nie mam zamiaru wymieniać z tego powodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Człowieku, litości. gdzie ja napisałem ze ja miałem luz na ślizgach??? W terminologii rowerowej jeśli mówimy o amorku oraz luzach to są one tylko w jednym miejscu, na ślizgach, wiec następnym razem nazywaj rzeczy po imieniu. Po drugie nawet RS nie wyciągają się do końca, ale to można sobie wrzucić w SAG. Czepiasz się po prostu i chwalisz co swoje, taka prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.