Skocz do zawartości

[Opony]Jaka opona do 40zł

Wiktor234

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja polecam znienawidzoną przez sporą część ludzi oponę Continental Race King 2.0 lub 2.2. W sklepach jest droższa niż zakładany budżet ale na allegro widziałem po 45 zł/ szt

Jeżdżę na bardzo niskim ciśnieniu a po asfalcie toczy się idealnie, założyłem węższe Michelin Country Trail 2.0 i po 50 km zdjąłem, miałem wrażenie że rower nie chce jechać.

Napisano

Jak na moje oko to zbyt agresywny i za rzadki bieżnik. Sam napisałeś że opony na asfalt, więc powinieneś wybrać coś przeznaczonego na tą nawierzchnie.

Zakładam że jesteś jeszcze raczej w wieku "młodzieńczym" więc i pewnie jazda po lesie jest niezbyt porywająca, według mnie spokojnie tutaj starczy jakiś semi slick.

Napisano

skom25 ma trochę racji, ale w granicy czterech dyszek to black jack będzie ok, wcale nie jest jakoś bardzo rzadki ten bieżnik na tej oponce. Mozesz zerknąć na Conti Traffic, jak dla mnie zbyt sztywna i ciężka (na asfalt dobra), ale pożyje dłużej niż Race King, Speed King, Black jack.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...