Gracjan_L Napisano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Witam, na wstępie zaznaczę, że od dłuższego czasu myślę o zakupie szosy. Planowałem ten zakup na wiosnę 2016, miała to być szosa do 1000e. W chwili obecnej jeżdżę rowerem crossowym od 2 sezonów i na sezon robię 4000km. Zastanawiałem się nad szosą Radon Ignite Ultegra licząc na spadek ceny do 1100e na wiosnę . Będzie to moja pierwsza szosa. Z tego co widzę dużo osób w okolicach posiada rowery tej marki. Jak i sobie je chwalą. Moje wymagania hmm... nic specjalnego dla własnego użytku. Lubię robić trasy 100km czasami więcej dziennie a szosą myślę byłoby szybciej a zarazem ciekawiej . Ale ostatnio natrafiłem na taką aukcję. Radon Spire 7.0 2015 za 1000e z 300km przebiegu i dowodem zakupu jak i gwarancją. Z tego co wyczytałem na początku roku wartość tego roweru była w wysokości 2000e. Sprzedawca twierdzi, że sprzedaje z powodów zdrowotnych. Rozmiar ramy to 60 jak mój Cross. http://www.radon-bikes.de/fileadmin/2015/Tests/PDF/RoadBike_0415_Spire_7.0.pdf Nie miałbym zbytnio możliwości go przetestować przed zakupem. Więc chciałem się zapytać co o tym sądzicie i czy warto ? Może i jakieś dodatkowe rady ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Jaki wzrost bo rozmiar rozmiarowi nie równy. Ja mam radona r1 w rozmiarze 60 - wzrost 188 cm, noga 92. Pytanie co z gwarancją. Żeby cokolwiek wysłać w ramach gwarancji pracownicy bike-discount nakazują pobrać list przewozowy z konta z którego był kupowany rower... Cena dobra ale ja bym się nie skusił przez ewentualne utrudnienia z gwarancją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gracjan_L Napisano 25 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Wzrost 186cm noga 88cm. Hmm a odnośnie gwarancji to mam niedaleko do sklepu gdzie został kupiony rower. Mieszkam w okolicach Bonn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.