Skocz do zawartości

[Szosa] Radon Spire 7.0 2015 Porada.

Gracjan_L

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

na wstępie zaznaczę, że od dłuższego czasu myślę o zakupie szosy. Planowałem ten zakup na wiosnę 2016, miała to być szosa do 1000e. W chwili obecnej jeżdżę rowerem crossowym od 2 sezonów i na sezon robię 4000km. Zastanawiałem się nad szosą Radon Ignite Ultegra licząc na spadek ceny do 1100e na wiosnę :).

Będzie to moja pierwsza szosa. Z tego co widzę dużo osób w okolicach posiada rowery tej marki. Jak i sobie je chwalą. Moje wymagania hmm... nic specjalnego dla własnego użytku. Lubię robić trasy 100km czasami więcej dziennie a szosą myślę byłoby szybciej a zarazem ciekawiej :D.

Ale ostatnio natrafiłem na taką aukcję. Radon Spire 7.0 2015 za 1000e z 300km przebiegu i dowodem zakupu jak i gwarancją.

Z tego co wyczytałem na początku roku wartość tego roweru była w wysokości 2000e. Sprzedawca twierdzi, że sprzedaje z powodów zdrowotnych. Rozmiar ramy to 60 jak mój Cross.

http://www.radon-bikes.de/fileadmin/2015/Tests/PDF/RoadBike_0415_Spire_7.0.pdf

Nie miałbym zbytnio możliwości go przetestować przed zakupem. Więc chciałem się zapytać co o tym sądzicie i czy warto ?

Może i jakieś dodatkowe rady ?

Jaki wzrost bo rozmiar rozmiarowi nie równy. Ja mam radona r1 w rozmiarze 60 - wzrost 188 cm, noga 92.

Pytanie co z gwarancją. Żeby cokolwiek wysłać w ramach gwarancji pracownicy bike-discount nakazują pobrać list przewozowy z konta z którego był kupowany rower...

Cena dobra ale ja bym się nie skusił przez ewentualne utrudnienia z gwarancją. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...