Deeper Napisano 25 Grudnia 2015 Napisano 25 Grudnia 2015 Witam. Mam problem z wyborem roweru, który chcę kupić przez internet. Nie mam możliwości sprawdzenia go w sklepie. Mój wzrost to 173 cm i tutaj pytanie, czy górna rama o długości 600 mm jaka jest w "M", sprawi, że będą boleć mnie plecy z powodu zbyt pochylonej pozycji?. Czy lepiej jest zamówić "S" gdzie górna rura ma 570 mm? Preferuję długą i ostrą jazdę po górach, jeśli ma to jakieś znaczenie. Panowie doradźcie coś, ja tutaj poważną kasę będę wydawał. Plis
skjaatel Napisano 25 Grudnia 2015 Napisano 25 Grudnia 2015 M, ale dla pewności podaj jeszcze długość nogi.
Deeper Napisano 25 Grudnia 2015 Autor Napisano 25 Grudnia 2015 Noga 78 ... A ta rura górna nie za długa? Nie chcę się wyciągać jakbym wpadał do czarnej dziury. Ważne, żebym czuł się komfortowo, a wiem co to znaczy dla pleców i rąk, jechać wisząc na kierownicy
dzanas Napisano 25 Grudnia 2015 Napisano 25 Grudnia 2015 hmmm , posiadam Trance x4 ale stary model na kołach 26' ja łykałem S-kę a mam 170cm wzrostu i w "przekroku" 73 cm , zamontowałem mostek 40mm , mi pasuje geo + wygoda więc trzeba sobie przemyśleć , zawsze można pokombinować z mostkiem i siodłem "+,-"
beskid Napisano 25 Grudnia 2015 Napisano 25 Grudnia 2015 Stare modele są nie porównywalne. Potrzebujesz M-ki. Masz podobny wzrost co ja a siedziałem na tym modelu.
Deeper Napisano 25 Grudnia 2015 Autor Napisano 25 Grudnia 2015 Dziękuję. Więc jak na razie M jak miłość . Ale może jeszcze ktoś się wypowie, mam kilka dni do zakupu
topol Napisano 25 Grudnia 2015 Napisano 25 Grudnia 2015 Mam 173 cm,noga identyczna. Trance 27,5 rormiar M ,mosteczek 60 i jest IDEALNIE.
MarcinGoluch Napisano 25 Grudnia 2015 Napisano 25 Grudnia 2015 Deeper skąd jesteś? Jak coś moge Ci podstawic S i M. A do tego ciekawszą opcję cenową . Zapraszam pw.
Deeper Napisano 26 Grudnia 2015 Autor Napisano 26 Grudnia 2015 Zasugeruję się Waszymi propozycjami i kupię M. Oczywiście podzielę się wrażeniami jak tylko zrobię pierwsze testy. Dzięki!
Deeper Napisano 30 Grudnia 2015 Autor Napisano 30 Grudnia 2015 Witam! Jestem po pierwszej jeździe na trance 4 i powiem Wam, że wszelkie obawy związane z wielkością ramy odeszły w zapomnienie... Wielkość jest idealna jak na mój wzrost, nie pochylam się nad kierownicą tak jak początkowo sądziłem. A prowadzi się fenomenalnie!... Po przesiadce z roweru za 700 zł to chyba normalne odczucie . Szkoda tylko, że tak daleko do wiosny...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.