Skocz do zawartości

[rower] Giant Trance 4 27,5 - Rozmiar M czy S?

Deeper

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam problem z wyborem roweru, który chcę kupić przez internet. Nie mam możliwości sprawdzenia go w sklepie. Mój wzrost to 173 cm i tutaj pytanie, czy górna rama o długości 600 mm jaka jest w "M", sprawi, że będą boleć mnie plecy z powodu zbyt pochylonej pozycji?. Czy lepiej jest zamówić "S" gdzie górna rura ma 570 mm? Preferuję długą i ostrą jazdę po górach, jeśli ma to jakieś znaczenie. 

Panowie doradźcie coś, ja tutaj poważną kasę będę wydawał. Plis

Napisano

Noga 78 :)... A ta rura górna nie za długa? Nie chcę się wyciągać jakbym wpadał do czarnej dziury. Ważne, żebym czuł się komfortowo, a wiem co to znaczy dla pleców i rąk, jechać wisząc na kierownicy

Napisano

hmmm , posiadam Trance x4 ale stary model na kołach 26' ja łykałem S-kę  a mam 170cm wzrostu i w "przekroku" 73 cm , zamontowałem mostek 40mm , mi pasuje geo + wygoda więc trzeba sobie przemyśleć , zawsze można pokombinować z mostkiem i siodłem "+,-"

Napisano

Zasugeruję się Waszymi propozycjami i kupię M. Oczywiście podzielę się wrażeniami jak tylko zrobię pierwsze testy. Dzięki!

Napisano

Witam! Jestem po pierwszej jeździe na trance 4 i powiem Wam, że wszelkie obawy związane z wielkością ramy odeszły w zapomnienie... Wielkość jest idealna jak na mój wzrost, nie pochylam się nad kierownicą tak jak początkowo sądziłem. A prowadzi się fenomenalnie!... Po przesiadce z roweru za 700 zł to chyba normalne odczucie :P. Szkoda tylko, że tak daleko do wiosny... :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...