Skocz do zawartości

[3000-4000zł] Jakiego Crossa wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W ubiegłym roku kupiłem w Szczecinie u autoryzowanego sprzedawcy Rometa dwa Orkany 6.0 (modele z 2015 ) i mam  amortyzatory  NRX D RL Air , pamiętam kiedy powiedział , że w Orkanie 5.0 amorki też są  powietrzne . Skoro hamulce są zmienione to może ktoś jakieś przekładki robi bo różnica w cenie Air i Coil jest znaczna

Napisano

tylko te hamluce to przekładka z takiego sobie hamulca na coś od producenta, którego sprzęt idzie pod innymi markami, z tego co po googlach patrzyłem bez wielkiej różnicy, pierwsza awaria po gwarancji i tak pewnie będzie oznaczała wymianę hamulca,

z amorkiem to już spora różnica, w wadze pracy i cenie 

Napisano

Kurczę, dzisiaj byłem w sklepie w którym kupowałem rower, i gość mi powiedział ze amortyzator jest powietrzny, rzucił rowniez( nie wiem, nie znam sie na tym) ze jak składali dla mnie rower to pompowali amortyzator.

Napisano

Romet  rośnie w siłę jak nie zmienią polityki sprzętowo cenowej to za kilka lat będzie można mieć rowerki Rometa na jeszcze lepszych ramach i najlepszych grupach osprzętu za cenę średniaczka zachodnich marek  

Napisano

Teoretycznie jest to możliwe dlatego , że najwięksi producenci rowerów płacą 27 dolarów amerykańskich za kompletne hamulce  Shimano XT M8000 (klamki , zaciski , przewody nie są zmontowane w całość) to trochę tak jak z iPhonem cena produkcji drastycznie różni się od ceny rynkowej

Napisano

Mój Orkan 5.0 dotarł już w piątek, ale niestety przez pomyłkę wysłano ramę 21, jutro ma dotrzeć tę którą zamawiałem czyli 19.

Mam już trochę ciuchów zimowych na rower uzbieranych, ale w sumie przydałoby się wymienić opony na zimowe. 

Czy ktoś mógłby polecić jakieś grube opony, które będą pasować do tego roweru? Chodzi zarówno o bieżnik jak i o rozmiar, który będzie się nadawać do jazdy w zimie i w trudniejszych warunkach terenowych np. także latem.

Te fabryczne pewnie bym wrzucił z powrotem na wiosnę.

Napisano

Teoretycznie jest to możliwe dlatego , że najwięksi producenci rowerów płacą 27 dolarów amerykańskich za kompletne hamulce  Shimano XT M8000
skąd ty takie informacje bierzesz???? 
Napisano

Jak dla mnie pchanie do crossa tak grubych opon to przesada... jak je ubłocisz do zaczną ci wycierać rame... a poza tym stracisz "lekkość jazdy". Opona 1,6 (1,9 to extremum) styka ale waga jak najniższa najlepiej kewlar. 29 z tego nie zrobisz zakładając grube opony. 

Napisano

dzięki! wiem czego szukać, po prostu teraz zapowiada się, że minimum miesiąc będzie leżał śnieg, w lesie pewnie dłużej, będę szukał 1,6 (max 1,9)

Pewnie Smart Sam 1,75!

Napisano

@fotofox - to zależy od ramy, np. Treck w modelach DS się tym chwali że wchodzą opony 2.1" przy innych ramach to wymaga przymiarki i nie zawsze wejdzie

Napisano

z Twojego posta nie wynika wprost, że to sprawdzałeś, jak sprawdzałeś to zwracam honor, kolejny plus dla Orkana jak takie laczki tam wchodzą

Napisano

Pozwolę sobie zadać małe pytanie :P
Do Orkana 5.0 przydałaby mi się "stopka", ale jestem mały problem. W tylnym trójkącie znajduje się hamulec, co za tym idzie nie każda stopka się nada. Zastanawiam się czy Kross Heron albo Kellys Kicker da radę, a nie chciałbym wydawać pieniędzy a potem oddawać/odsyłać bo hamulec w takim miejscu :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...