Gość Krzysiek Napisano 22 Grudnia 2015 Napisano 22 Grudnia 2015 Moje pytanie: Czy jadąc ścieżka a w tym czasie sobie pieszy i potrącę go to jest winny ja czy on
Ychu Napisano 22 Grudnia 2015 Napisano 22 Grudnia 2015 Winny pewnie będziesz Ty "bo nie zachowałeś ostrożności" mimo że On nie powinien tam chodzić. Gdy ja takich widuję to ich upominam , może któryś się "nawróci". Za to rowerzystów na chodniku nie przepuszczam , tylko blokuje drogę Za to mam pytanie , czy można tu parkować? Często widuje jak ktoś tam parkuje , ale nie wiem czy mogę to zgłosić?
Mod Team sznib Napisano 22 Grudnia 2015 Mod Team Napisano 22 Grudnia 2015 Czy jadąc ścieżka a w tym czasie sobie pieszy i potrącę go Sobie pieszy co?
SovaLTD Napisano 22 Grudnia 2015 Napisano 22 Grudnia 2015 Za to mam pytanie , czy można tu parkować? To jest po prostu kolejny absurd drogowy i tyle. Najlepiej zapytaj jakiegoś "sierżanta" albo napisz jakie są znaki wcześniej: zakaz zatrzymywania itp. Teoretycznie jest to wjazd na posesję i nie powinieneś tu parkować, nie widzę też znaku koniec i początek DDR, więc w tym miejscu jest DDR. Pewnie jak w końcu powstanie coś w tym miejscu i wjazd będzie dokończony to takie znaki się pojawią, na razie nie ma bo po co?
SovaLTD Napisano 22 Grudnia 2015 Napisano 22 Grudnia 2015 Poszukałem tej ulicy w Google Street i kilkaset metrów wcześniej masz znak zakaz zatrzymywania się i pod nim nie ma żadnej tabliczki, że nie dotyczy chodnika itp, więc nie możesz się tam nawet zatrzymać już nie mówiąc o parkowaniu. https://www.google.pl/maps/@54.6123963,18.1792143,3a,75y,319.39h,78.82t/data=!3m6!1e1!3m4!1sCMrCs3PyhDdbG1qDv9zwDw!2e0!7i13312!8i6656
SovaLTD Napisano 22 Grudnia 2015 Napisano 22 Grudnia 2015 Dzięki , czyli mogę normalnie zgłosić tak? Możesz B-36 Zakaz zatrzymywania sięZnak ten zabrania zatrzymywania pojazdu. Jeżeli nie określono okresu doby w jakim on obowiązuje, okres ten wynosi całą dobę. Zakaz dotyczy tej strony jezdni, na której został umieszczony. Na odcinkach drogi, na których obowiązuje ten znak kierującemu pojazdem nie wolno zatrzymać pojazdu, nawet na chwilę, chyba że wynika to z warunków ruchu drogowego lub zaistniałej sytuacji drogowej.Do znaku mogą być dołączane różne tabliczki precyzujące działanie tego znaku.Znak obowiązuje do najbliższego skrzyżowania, chyba, że na drodze dwujezdniowej droga odgałęziająca znajduje się tylko z lewej strony i nie ma bezpośredniego połączenia z prawą jezdnią lub zakaz wyrażony przez znak został wcześniej odwołany znakiem odwołującym ten zakaz. Nie wiem czy jest jakiś mandat za pozostawienie samochodu na DDR, ale za sam znak zakaz zatrzymywania się jest 1pkt. i 100 zł. przynajmniej ja ostatnio taki dostałem No cóż, na znaki trzeba patrzeć.
Ychu Napisano 22 Grudnia 2015 Napisano 22 Grudnia 2015 To jest akurat mało istotnie ile ale może przestaną tam parkować. Nie jest to specjalnie problem ale czasem postawią tam np. Sprintera i można na kogoś wpaść.
Mod Team mrmorty Napisano 22 Grudnia 2015 Mod Team Napisano 22 Grudnia 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ . zły szablon się załadował - temat z czapy i bez sensu - wywalam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.