Skocz do zawartości

[opony] Schwalbe Performance czy EVO

maczet190399

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Planuje wymienić moje drutowane Rapid Rob. Planowałem zakupić RORO lub NN na przód oraz RARA na tył.

Czy rzeczywiście jest różnica w jak się jeździ na wersji EVO niż zwykłym performance bo nie wiem czy warto dopłacać te 60-70 PLN ??

Ważę 95 KG i jeżdżę 70% po lesie i 30 po asfalcie (dojazd do lasu lub powrót)

Drugie pytanie czy zmiana moich obecnych opon Rapin Rob na wyżej wymienione będzie pomoże na obecnie grząskie i błotniste leśne ścieżki ?? Obecnie tył trochę mi ucieka a przód jest niestabilny.

Napisano

Jeśli nie walczysz o każdą sekundę to nie warto.

W wersji evo masz lepszą mieszankę , która ma lepszą przyczepność.

Nobby na przodzie na pewno poprawi trakcję, Racing Ralph na tyle będzie podobnie.

Rapid rob ma klocki ze starego RR.

Napisano

Z tym ścieraniem to mam mieszane odczucia. Obecnie po roku jazdy Rapid Rob na przodzie praktycznie nie zniszczony, a tył w połowie. Może właściwe szkoda wywalać kasy na EVO skoro nie robię tysięcy kilometrów rocznie :-)

Napisano

EVO zużywa się w znacznie szybszym tempie niż performance. Miałem RaRa w wersji EVO na tyle i po 1000km zmieniłem na Performance. Po tym przebiegu EVO wyglądała bardzo źle, Performance po 1000 wygląda cały czas nieźle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...