danielson Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Czesć! Zmieniam mostek (krótszy na dłuższy), który był zamontowany na adapterze ahead. Są co najmniej dwa typy takich adapterów - taki, który ma tylko kapsel z tworzywa i nie jest połączony z śrubą dokręcającą adapter oraz taki, gdzie kapsel jest aluminiowy i przechodzi przez niego śruba. Mam ten drugi typ i zastanawiam się, jak powinien być ustawiony mostek na adapterze. Tak jak mocuje się go na niegwintowanych widelcach, czyli z lekkim wysunięciem nad krawędź sterówki? innymi słowy - czy kapsel powinien opierać się na mostku, czy nie powinien? Wydaje mi się, że w przypadku adaptera chyba nie powinien? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalMMM Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Powinien trochę wystawać nad sterówkę widelca ze względu iż musisz mieć miejsce na "dociągnięcie" go do łożysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielson Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Pytanie, czy w przypadku adaptera jest to konieczne? Skoro równie popularny jest adapter, gdzie śruba nie dociska kapsla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Powoli - masz klasyczne, gwintowane stery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielson Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Powoli - masz klasyczne, gwintowane stery? Tak. Widelec zew. 1", wew. 7/8" czyli 22.2 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Więc wydaje mi się, że możesz mocować mostek równo z adapterem. Tę szczelinę zostawia się po to, żeby można było skasować luzy na sterach a head. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielson Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.