Skocz do zawartości

[2500pln] Pierwszy trekking? Koga F3 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szanowne grono

Przymierzam się do zakupu roweru trekingowego. W oko wpadło mi to co poniżej:

http://allegro.pl/luxusowa-koga-f3-2-0-s-2014-xl-jak-mercedes-unikat-i5830369115.html

mam 180cm wzrostu, 95kg wagi

Moje pytanie jest następujące, co myslicie o tym rowerze czy nada się na 2/3 dniowe wycieczki ewentualnie wypady na górskie drogi okolice Stronia Śląskiego itp.? 

Ewentualnie może macie coś innego godnego uwagi? Bedę wdzięczny za wszystkie sugestie gdyż to będzie mój pierwszy "świadomie kupiony rower"

Pozdrawiam

KŚ.

Napisano

Byłem dzisiaj w kilku sklepach i jeden z doradców zaproponował mi rower marki TREK DS 8.4- moge zapłacić za niego atrakcyjna cenę 2600pln co o tym myślicie? Może w ta stronę pójść dołożyć bagażnik i błotniki i cacy ???:-) proszę o radę...

Napisano

Nie baw się w żadne dokładnie i kombinowanie, nie spiesz się :)

Chcesz trekkinga to od siebie polecam rowery Kalkhoffa lub Herculesa, bardzo dobre niemieckie marki.

Polecam również sztywny widelec z przodu, w trekkingach amortyzator to zbędny gadżet który tylko podnosi cenę i wagę

Rozmawiam

Napisano

Rower ładny, co do ceny to nie wypowiem się ale jeśli nie ma do niego "papierów" to 2400 to zdecydowanie za dużo.

Kaseta wygląda trochę na zużytą - warto by zapytać na forum osoby które się na tym dobrze znają, napęd całkiem ok jak na rower trekkingowy.

Trzeba by sprawdzić w jakim stanie jest amortyzator, który moim skromnym zdaniem jest mocno zbędny w trekkingu.

Oświetlenie B&M ze światłem do jazdy dziennej - fajna sprawa ;)

Pozdrawiam

Napisano

No właśnie zadałem pytanie gościowi o papiery, negocjuje rowniez cenę 2000pln ( sz ybko sie zgodził pod warunkiem ominięcia aukcji(prowizja Allegro) zobaczymy, szkoda ze nie ma jakiegoś szpeca:-) który za 20 pln sie przejedzie ze mną i rzuci okiem na rower.

Edit: gość może zejść do 2k i może wystawić paragon.??? Robi sie interesująco?:-)

Napisano

Spisać umowę z danymi z jego dowodu osobistego (umowę można znaleźć w internecie) i sprawdzić oczywiście geometrię ramy, czy nie jest przekoszona.

Sprawdź sobie czy numery ramy nie są starte ;) (zawsze można z tym podejść na komendę ;) )

Swoją drogą łańcuch to chyba towotem maszynowym smarowany :D

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.