misiojedzie Napisano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Sam widzisz że jednak klamra to klamra. To nie wyjściowe adidasy do dresu w 3 paski czy buty do biegania, które mają po prostu być wygodne. Jeśli chodzi o samo pedałowanie (tak jak w przypadku pedałów platformowych) pojedziesz we wszystkim bo stopa jest cały czas w jednym miejscu na pedale. W spd musisz jednak użyć trochę siły i przekręcić buta w bok przy wypinaniu, i w tym klamra moim zdaniem wygrywa z rzepem. Sam komfort sztywniejszej, nie latającej na boki stopy to kolejna, oczywista rzecz. pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix007 Napisano 22 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Jak zawsze warto tu się zapytać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redwhite Napisano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 W spd musisz jednak użyć trochę siły i przekręcić buta w bok przy wypinaniu, i w tym klamra moim zdaniem wygrywa z rzepem. Sam komfort sztywniejszej, nie latającej na boki stopy to kolejna, oczywista rzecz. Nie kwestionuję przewagi klamry nad rzepami ale bez przesady. Stopa razem z butem, niezależnie od rodzaju zapiecia "lata na boki" w ramach luzu roboczego, jeżeli chodzi o bloki SPD Shimano. Nie zauważyłem tez żadnego problemu przy wypinaniu buta z rzepami (sprężyna skręcona ma min. bo po co mam sobie utrudniać). Tak jak pisałem, przy podobnej cenie i klasie butów brać buty z klamrą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.