Skocz do zawartości

[buty] pierwsze buty, celuję w SPD SH-XC31 Shimano

patrix007

Rekomendowane odpowiedzi

Sam widzisz że jednak klamra to klamra. To nie wyjściowe adidasy do dresu w 3 paski czy buty do biegania, które mają po prostu być wygodne. Jeśli chodzi o samo pedałowanie (tak jak w przypadku pedałów platformowych) pojedziesz we wszystkim bo stopa jest cały czas w jednym miejscu na pedale. W spd musisz jednak użyć trochę siły i przekręcić buta w bok przy wypinaniu, i w tym klamra moim zdaniem wygrywa z rzepem. Sam komfort sztywniejszej, nie latającej na boki stopy to kolejna, oczywista rzecz. 

pzdr!

W spd musisz jednak użyć trochę siły i przekręcić buta w bok przy wypinaniu, i w tym klamra moim zdaniem wygrywa z rzepem. Sam komfort sztywniejszej, nie latającej na boki stopy to kolejna, oczywista rzecz.

Nie kwestionuję przewagi klamry nad rzepami ale bez przesady. Stopa razem z butem, niezależnie od rodzaju zapiecia "lata na boki" w ramach luzu roboczego, jeżeli chodzi o bloki SPD Shimano.  Nie zauważyłem tez żadnego problemu przy wypinaniu buta z rzepami (sprężyna skręcona ma min. bo po co mam sobie utrudniać). Tak jak pisałem, przy podobnej cenie i klasie butów brać buty z klamrą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...