Skocz do zawartości

[komórki, gsm] telefon na kartę z internetem - oferty?

kazafaza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Servuss,

Korzystam z telefonu ok. dwóch-trzech razy w roku podczas odwiedzin u rodziny, potrzebuję telefon głównie do neta, dzwonienia i wysyłania smsów. W tej kolejności. Będąc w domu korzystam z łajfaja, ale "na zewnątrz" chciałbym np. używać nawigacji, sprawdzić oferty sklepowe lub obadać o której przyjedzie następny autobus, czasem posłuchać muzyki. Nie spędzam godzin na rozmowach, generalnie po pięciu minutach odpada mi ucho. Dodam, że mieszkam w Szczecinie i poruszam się raczej tylko po okolicznych krzakach, bez wypuszczania w głąb kraju...

Zatem: oferta którego operatora byłaby dla mnie najodpowiedniejsza? Chodzi mi o:

- telefon na kartę, której ważności nie muszę uzupełniać co tydzień/miesiąc.

- co najmniej 2G netu

- "dobry zasięg"

- ilość rozmów/smsów nie jest istotna

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie obeznanych z krajowym rynkiem telefonicznym, ja się nieco w tym gubię a właśnie obadałem że nawet Biedronka ma "swoją" sieć! Lub belgijscy Vikingowie...kto następny - pani Goździkowa?

POZDRo-:ver

Napisano

Zanim wykształcę zdolność czytania w myślach, czy chodziło Tobie o "Formułę UNLIMITED na 30 dni"? ;)

Podobno połączenia do Play z innych sieci są paskudnie droższe...czy to prawda?

Napisano

Play i net to może się okazać nieporozumienie ... bo co z tego ze jest spory pakiet, skoro poza macierzystą siecią transfery bywają bardzo często bardziej niż kiepskie ...

Dobrym pomysłem może się okazać NJU na kartę ... solidny zasięg Networks czyli Oramge+T-mobile ... 19 gr/min 9 gr/sms i możliwość odpalenia jednorazowych pakietów ważnych na 31 dni np 1,5 GB za 9 ziko czy 500MB za 5 ziko (na kilka dni do telefonu jak znalazł).

Ważnością konta jest tak, że po doładowaniu masz pół roku i jak się kończy te pół roku trzeba wysłać SMS`a żeby było "dożywocie" bez doładowywań.

Pozdro 

Napisano

Rzezniol - MEGA!  Dzięki :thumbsup:

...ale nadal czekam(do jutrzejszej wycieczki ku sklepu) na kolejne opinie. Dzięki z góry!

Napisano

Rzuć jeszcze na ofertę Freemium od Virgin Mobile. Rok ważności konta, 30 minut, 30 smsów i 300 MB za darmo co miesiąc, a do tego niezłe pakiety (do cen ze strony radzę się nie przyzwyczajać, bo często mają promocje. Np. ostatnio było 10 GB za 10 zł). Tylko nie mam pojęcia, jak z jakością połączeń, bo raz - że u mnie to siedzi w tablecie, dwa - że od środy ;)

Napisano

Używam VirginMobile w trójmieście (w telefonie z dwoma kartami SIM, więc 2x #freemium) i narzekać nie mogę, nie wiem jak działa w okolicach Szczecina.

Ważność karty to rok po doładowaniu za 5 zł.

Dodatkowy pakiet 3GB to 15 zł.

Napisano

W taryfie orange free na kartę masz za doładowanie za 50pln 3 giga neta sms 9gr minuta 19. Za większe doładowania więcej neta, konto do dzwonienia dłużej aktywne. Do odbierania jest aktywne przez rok bez doładowań. 

Napisano

Wielkie dzięki za info Panowie!

:thanks:

Napisano

Rzuć jeszcze okiem na klucz.net, Lordzie. Działają na zasięgu Plusa i można tanio podzwonić po całym świecie. Pakiety różnorakie też są i rok ważności po doładowaniu.

Napisano

Serdeczne dzięki wszystkim wspomagającym, życzę zdrowych i spokojnych Świąt, masę szpeju rowerowego pod choiną i mega wypraw w Nowym Roku!

xmas.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...