Matzel Napisano 20 Grudnia 2015 Napisano 20 Grudnia 2015 Witam, Nigdy nie miałem problemów z regulacją przedniej przerzutki, aż do dziś. Mam korbę XX oraz przerzutkę XT i manetki SLX. Przerzutka i manetki są i do 2 i do 3 rzędowych napędów. Czy ktoś ma sposób jak to poprawie wyregulować? Za każdym razem albo brakuje mi przełożenia, albo łańcuch szoruje po przerzutce albo korba blokuje się o przerzutkę bo jest za mocno wysunięta...
kolo1 Napisano 20 Grudnia 2015 Napisano 20 Grudnia 2015 przerzutka przednia do 2 i 3 rzędów ? Jaki masz dokładnie model przerzutki ? Pozdr
Matzel Napisano 20 Grudnia 2015 Autor Napisano 20 Grudnia 2015 ok, mój błąd... http://rowerowy.com/sklep/czesci/przerzutka-przod/shimano/prod/shimano-xt-fd-m781a
Matzel Napisano 20 Grudnia 2015 Autor Napisano 20 Grudnia 2015 Właśnie znalazłem w manetce przełącznik na 2x. Wyregulować się udało, ale pomiędzy przerzutką a korbą jest 1mm prześwitu, tak że czasami wydaje mi się, że w ogóle go nie ma. To normalne?
MichalMMM Napisano 20 Grudnia 2015 Napisano 20 Grudnia 2015 Sam mam te przerzutkę i manetke 2x XT i wszystko śmiga bez obcierania.Spróbuj ją delikatnie wyżej podnieść. Wózek od przerzutki pod 2rz ma zupełnie inną budowę niż 3 rzędowe, dlatego jest jak jest.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.