Lon3 Napisano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Witam Mam amortyzator powietrzny w rowerze, problem w tym że bolec w zaworze (tam gdzie się pompuje) jest w głębi około 1,5mm Kupiłem dwie pompki do amortyzatorów (firmy rock shox i beto) - żadna nie sięga na tyle żeby wcisnąć bolec w zaworze.. Jaka pompka by się nadawała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Co to za amortyzator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lon3 Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Rock Shox 30 Gold TK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 To dziwne, ponieważ w tych widelcach jest najzwyklejszy zawór taki jak w innych widelcach. Chyba prościej niż kupować kolejną pompkę jest zmienić zawór w widelcu. Zazwyczaj zawór jest aktywowany zanim końcówka pompki jest dokręcona do końca. Może zawór jest uszkodzony a nie jest za głęboko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lon3 Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Nie wiem jak miałby wyglądać uszkodzony zawór. Wydaje się normalny, (prócz tego ze bolec kończy się niżej) Wolał bym pompke, niż wymieniać zawór... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Wolał bym pompke, niż wymieniać zawór... Ja bym wolał zawór wymienić... Zawór 75gr pompka 100zł.. Zrób zdjęcie tego zaworu oraz podaj dokładne modele tych pompek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lon3 Napisano 20 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Pierwsza pompka to Rock Shox 300psi: http://www.metrobikes.pl/pl/p/Pompka-Rock-Shox-do-amortyzatorow/17954 Druga to Beto MP-002 Zdjęcia zaworu w amortyzatorze: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Zawór wygląda ok. Spróbuj go delikatnie wykręcić lub dokręcić mocniej pompkę. Te pompki muszą pasować bo to standardowy zawór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lon3 Napisano 20 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 mocniejsze dokręcenie pompki Beto 002 pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.