kefas Napisano 22 Sierpnia 2006 Napisano 22 Sierpnia 2006 witam mam okazje kupic kolo tylnie na piascie -Northshore Coster na 4 lozyskach maszynowych, problem w tym ze nie wiem czy to jest dobra piasta ,i czy wytrzyma street ,dirt lekki freeride co sadziecie o tej piascie ? psuje sie szybko albo lapie luzy? z gory wielkie dzieki pozdrawiam bikerow
adrys17 Napisano 22 Sierpnia 2006 Napisano 22 Sierpnia 2006 Mam rower na tej piascie. Aktualnie chce go sprzedac. Po pierwsze to piasta jest na 2 łożyskach maszynowych ( jesli mowa o osi 10mm ). A co do tej piasty to oczywscie ze wytrzyma, do tego jest stworzona. Ja polecam jak najbardziej.
kefas Napisano 22 Sierpnia 2006 Autor Napisano 22 Sierpnia 2006 Mam rower na tej piascie. Aktualnie chce go sprzedac. Po pierwsze to piasta jest na 2 łożyskach maszynowych ( jesli mowa o osi 10mm ). A co do tej piasty to oczywscie ze wytrzyma, do tego jest stworzona. Ja polecam jak najbardziej. to mowisz ze na tej piascie mozna golac, ne powinna zlapac jakis luzow albo uszkodzic sie w jakis sposob ,bebenek i te ######y ?
adrys17 Napisano 23 Sierpnia 2006 Napisano 23 Sierpnia 2006 Jesli chodzi o luzy to nie masz sie czym martwic. Piasty NS sa znane z tego ze maja b.dobre łożyska ktore nie lapia luzow. Zacisk tez jest bardzo dobry- tzn bardzo dobrze trzyma kolo . Jesli chodzi o bebenek, to nie slyszlem ani dobrych ani zlych opinii, ale zakladajac ze łozyska dobre i zacisk to i zapewne bebenek tez. Nowa piasta kosztuje w granicach 189zl wiec cudow sie od niej nie spodziwaj, bo sa piasty o wiele lepsze takie jak DT czy Tioga ale one kosztuja 3-4 razy wiecej. Ale i tak mysle ze warto.
szakq Napisano 23 Sierpnia 2006 Napisano 23 Sierpnia 2006 za 255 kupisz cerita dt pod tarcze bez zacisku jak cos a co do NSa to jak mialem kupic pisate na maszynach do 200zł to walseni jego bym kupil dobre opinie slyszalem i czytalem ale w koncu dostalem troche ekstra kasy za stare graty i kupilem cale tylnie kolko na dt :]
kefas Napisano 25 Sierpnia 2006 Autor Napisano 25 Sierpnia 2006 A co sadzicie o tym novatecu : http://allegro.pl/item122048348__piasta_no...i_36_nowa_.html piasta nadaje sie do skakania, Street,DIRT FR ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.