HankMoody Napisano 19 Grudnia 2015 Napisano 19 Grudnia 2015 Ostatnio w ciągu miesiąca (około 200km - miasto) 2 razy przebiłem dętkę. Oczywiście to tylko przypadek, że się 2 przebicia w tak krótkim czasie zdarzyły. Opony są w bardzo dobrym stanie i dokładnie sprawdzałem czy nie ma pozostałości po przebiciach. Do tej pory wymieniałem dętki na najtańsze z Decathlonu za paręnaście złotych. Ale przeglądając ofertę natknąłem się na samouszczelniające się wersje - http://www.decathlon.pl/dtka-700x35-45-schrader-id_8311096.html Miał ktoś z takimi dętkami do czynienia? Spełniają swoje zadanie? Mają jakieś wady? Zastanawiałem się nad wymianą opon (posiadam CST 28" 700x40C szosowo-terenowe - rower Scud Atlantic) - jednak aktualny budżet nie pozwala na zakup dobrego ogumienia. Mam w tym roku przejechane około 2500 kilometrów (miasto) i tylko w ciągu ostatniego miesiąca złapałem 2 "kapcie". Być może ma na to wpływ niska temperatura lub po prostu przypadek i nie przejmować się tym za bardzo?
Maciek226 Napisano 19 Grudnia 2015 Napisano 19 Grudnia 2015 działa to w ten sam sposób co mleczko w oponach bezdętkowych , jeżeli otwór nie będzie dużo mleczko wypływając pod ciśnieniem zalepi otwór ale niecałkowicie , po złapaniu kapcia warto i tak załatać dętke sam mam slime wlany w obie dętki przez 2 lata przebiłem je raz może 2 , w obu przypadkach powietrze zeszło do zera ale po ponownym napompowaniu udało się dojechac do domu
HankMoody Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Napisano 19 Grudnia 2015 Zakupiłem sobie tę dętkę oraz komplet łatek, na tę i tamte dwie dziurawe. Zobaczymy jak to się spisze w praktyce. Choć widzę, że tego płynu nie ma jakoś specjalnie dużo.
Maciek226 Napisano 19 Grudnia 2015 Napisano 19 Grudnia 2015 z tego co pamiętam mam ~100ml na dętke 26x2.25
Mod Team sznib Napisano 20 Grudnia 2015 Mod Team Napisano 20 Grudnia 2015 Takie dętki się nie sprawdzają w praktyce. Kiedyś czytałem test podobnej i nie zdała egzaminu. Zresztą, gdyby nie działały to kto by się bawił w tubeless? ed/ O, znalazłem ten test: http://velonews.pl/posts/172-slime-pro-test-teamowy?start_date=2015-09-27
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.