movsx Napisano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Witam, Z powodu choroby oczu (które na czas leczenia bezwzględnie muszę chronić przed wiatrem i kurzem) nie mogę jeździć w zwykłych okularach przeciwsłonecznych (wiatr dostaje się bokami). Czy znacie jakieś okulary z "pianką" chroniące przed wiatrem? Jedyne co znalazłem to okulary firmy SOLSKEN (model S037 i S022) ale firma nie budzi we mnie zaufania (strona firmy nie działa, nieprzychylne opinie na forach). Z góry dziękuję za pomoc. -- Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 chyba tylko okulary enduro spełnią w 100% twoje wymagania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 poszukaj firmy arctica , częśc ma pianke dookoła oczu ale nie wiem jak z jej szczelnością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Nawet typowe gogle robi się tak aby miały dobry przepływ powietrza, bez tego by parowały. Jedyne hermetyczne okulary jakie są to chyba do pływania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Posiadam te "google" w dwóch wersjach. Trudno mówić o zaufaniu. Bardzo dobrze chronią przed wiatrem, ale bardzo łatwo parują i powoli się "oczyszczają". W tym budżecie - wątpię aby dało się znaleźć coś innego równie dobrze chroniącego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
movsx Napisano 17 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Dzięki za wskazówki. Wypróbuję zatem najpierw okulary zimowe z pianką (np. Arctica S-194) i zobaczę, czy taka ochrona mi wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Sam szukałem takich, i jedyne co mogę powiedzieć to to, żebyś znacznie zwiększył budżet. Czasami pojawiają się takie w lidlu, ale powłoka na nich jest strasznej jakości, bardzo szybko się wyciera (od mocniejszego przetarcia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 oakley wind jacket (tom cruise miał takie w poprzednim Mission immpossible) albo wind split jacket, jednak może być problem z dostępnością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.