krolikbugs Napisano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Witam Mysle konkretnie nad zakupem szosy, mojej pierwszej, niedrogiej (obecnie pomykam crossem, rama 19). Wytypowalem sobie te dwa modele, szczegolnie spodobal mi sie ten Gazelle Vuelta z rama 50 (mysle ze pasowal bedzie na mnie) z allegro lub olx, ewentualnie Triban 500 z decathlonu. Jak sadzicie co bedzie lepsze na poczatek uzywany Gazelle Vuelta czy nowy Triban 500 ? Dodam tylko ze sprzet ten mial by tez sluzyc do dojazdow do pracy, treningow 40-100km i do startow w ultramaratonach (tj 500-600 km za jednym razem) np taka Gazelle http://allegro.pl/gazelle-vuelta-alu-7000-shimano-rsx-stan-bdb-i5855339168.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelj5 Napisano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Jeżeli budżet oscyluje w okolicy 1000zł, to raczej jesteś skazany na używkę. Ale niemal na pewno będzie to oznaczać inwestycje w niedługim czasie, choć zdarza się znaleźć w tych pieniądzach sprzęt w bardzo dobrym stanie. Ale jeśli te 1500zł nie będzie problemem, to w zamian dostajesz sprzęt całkiem nowy, z dwuletnią gwarancją i dobrze działającym systemem gwarancyjnym w Decathlonie. Zaletą zakupu w Decathlonie będzie też możliwość przymierzenia się do ram w różnych rozmiarach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikeme Napisano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 triban 540 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 jeżeli chodzi o deca to po zarejestrowaniu paragonu nawet wieczysta gwarancja na rame i inne szpeje . dodatkowo deca jako jeden z niewielu obecnie robi ramy w UE , moja np z T300 jest mejdin Portugalia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.