zekker Napisano 28 Grudnia 2015 Napisano 28 Grudnia 2015 Zysk na przyczepności, i strata na oporach wg. mnie równoważyły się. więc po co kombinować?Ps. Zekker, widocznie nie jeżdzę w tak ekstremalnych warunkach jak Ty, mi się nie sprawdziły. Bo zimą opory według mnie nie są aż tak istotne, a brak przyczepności zawsze jest problemem Nikogo nie zmuszam, bo to zawsze własny wybór na czym się jeździ. Jak nie masz takich warunków, to tylko się cieszyć, bo mniejsze wydatki Zakupiłem tę oponkę gdyż zależało mi na niskich oporach podczas zimowych dojazdów do pracy na dystansie 30 km. Być może masz rację ale jest to tylko teoria gdyż jest to nowość na rynku. Jeśli się o tym nie przekonam to podobnego werdyktu nie wydam. Teoria, bo na niej nie jeździłem i tylko po wyglądzie klocków patrzę. Oby się sprawdziła, ale na luźnym podłożu słabo to widzę.
robertrobert1 Napisano 29 Grudnia 2015 Napisano 29 Grudnia 2015 Dzisiaj zrobiłem 30 km na zimówce Continentala i wynik jest zadawalający. Jako opona napędowa generuje zbyt duże opory toczenia. Na froncie jest znaczie lepiej czyli BARDZO DOBRZE. Nie doświadczyłem uślizgów na lużnym błocie ani na lużnym piasku. Także przez zamarznięte kałuże przejeżdżam bez utraty kontroli trakcji. Teraz czekam na lużny śnieg oraz błoto pośniegowe.
datalux Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Napisano 3 Stycznia 2016 Czy można użyć dętki 28x1.25-1.75 Continental AV 40mm auto TOUR 28 ALL do opony 1,75'' bo co prawda jest to górny zakres szerokości ale nie chciałbym kupować nowych dętek tylko przełożyć z opon 1,6''?
Marcin9 Napisano 3 Stycznia 2016 Napisano 3 Stycznia 2016 Tak można. Nawet jeśli opona była by szersza niż 1.75 to taką dętkę też możesz użyć nic się nie stanie
Stormblast Napisano 15 Stycznia 2016 Napisano 15 Stycznia 2016 Szerokość opony nie ma nic do przebijalności. Liczy się grubość i gęstość gumy, bieżnika i wkładki. W kwestii ciśnienia, ciężko mi powiedzieć. Niby mniejsze ciśnienie, to mniejszy nacisk, ale czy w praktyce się to sprawdza nie wiem. Na pewno przy niższym ciśnieniu łatwiej dobić do obręczy. Po pierwsze nie Super, a Smart. Nic mi nie wiadomo, żeby ktoś się aż tak bawił z rowerowymi mieszankami. Nie te przebiegi i obciążenia, żeby to miało znaczenie. Poza tym Smart Sam nie jest oponą zimową, więc tym bardziej pytanie nie ma sensu. Ja śmigam na Smart Sam cały rok,latem na 28 x 1.4 na góralu 29 x 2.25 a teraz na crosówce/zimówce 28 x 1.6 i bardzo dobrze się jezdzi jednak za rok kupię już 1.75. Jak dla mnie świetne na kazde warunki i wolno stosunkowo się zużywają zawżywszy że to miękka dość mieszanka
zekker Napisano 22 Stycznia 2016 Napisano 22 Stycznia 2016 Dzisiaj zrobiłem 30 km na zimówce Continentala i wynik jest zadawalający. Jako opona napędowa generuje zbyt duże opory toczenia. Na froncie jest znaczie lepiej czyli BARDZO DOBRZE. Nie doświadczyłem uślizgów na lużnym błocie ani na lużnym piasku. Także przez zamarznięte kałuże przejeżdżam bez utraty kontroli trakcji. Teraz czekam na lużny śnieg oraz błoto pośniegowe. U mnie wczoraj napadało sporo, jeżeli u ciebie też to pochwal się jak te opony się spisują w takich warunkach. Moje Marathony Winter zaczynają mieć problemy.
dovectra Napisano 22 Stycznia 2016 Napisano 22 Stycznia 2016 ja tam pocinam na łysych smart samach przód i lancruserach tył. (1,75') I daje radę do roboty po mieście.
robertrobert1 Napisano 22 Stycznia 2016 Napisano 22 Stycznia 2016 U mnie wczoraj napadało sporo, jeżeli u ciebie też to pochwal się jak te opony się spisują w takich warunkach. Moje Marathony Winter zaczynają mieć problemy. Na tych oponka jeżdżę cały czas zarówno robiąc 30 km po mieście po różnym terenie jak i 40 km odcinki po nadwiślańskich bezdrożach. Wynik... jestem z niej ZACHWYCONY Oponka jest oponą bardzo porównywalną z typową oponą samochodową jeśli chodzi o przyczepność a nawet ją przewyższa. Oto kilka przykładów kiedy oponka zachwyca. teren gruntowy zalodzony chropowatym lodem. zaśnieżone gruntowe drogi z ubitym na kamień śniegiem z lekkim zalodzeniem. Widziałem gościa, który szedł z rowerem ledwo trzymając równowagę. Ja przejechałem obok niego bez najmniejszego uślizgu. nieodśnieżone ale udeptane alejki parkowe lekko oblodzone asfaltowe drogi A oto jaki teren ją spowalnia zmielony śnieg przez opony samochodowe. Jednak w taki warunkach tylko opony fatbika poradziłyby sobie bez problemu.Wniosek. Continental Winter ma bardzo porównywalne opory toczenia ze Smart Samem. Nieco gorzej sprawuje się w kopnym śniegu ale za to na śliskim i oblodzonym zdecydowanie wygrywa. Obecnie nie mam najmniejszych oporów aby w warunkach zimowych wchodzi w zakręt w pozycji innej niż pionowej.
robertrobert1 Napisano 23 Stycznia 2016 Napisano 23 Stycznia 2016 Próbowałem i ... porażka. :-( Lód musi być przynajmniej chropowaty by oponka trzymała.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.