Moorangs Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 Witam forumowiczow, zakupilem kola http://allegro.pl/kola-26-rodi-excalibur-dh-2015-czarne-kaseta-89-10-i5264698503.htmlWszystko by bylo pieknie gdyby nie to, ze kola nie chodza tak lekko jak u kolegi. Strasznie slaba sie obracaja, je sie jakos reguluje czy cos? u kolegi jak sie zakreci reka, to z minute sie kreca a u mnie nawet to nie trwa 5 sekund. Jak je wyregulowac lub co zrobic zeby zadzialaly?
alagor96 Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 Przecież są na łożyskach kulkowych, a nie maszynowych... Weź dwa klucze i poluzuj trochę, tylko tak, żeby nie było luzów.
Moorangs Napisano 15 Grudnia 2015 Autor Napisano 15 Grudnia 2015 Gdzie wyczytales ze to sa lozyska kulkowe? jakby sie dalo poluzowac to bym tego tematu nie pisal.. ;_:
pablo102425 Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 Patrząc na tytył tematu za głowę się można złapać :-)
alagor96 Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 Sprzedający o tym pisze, na samym dole. A luzowałeś też nakrętkę pod uszczelką?
ukaniex Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 Jakie to są kolą maszynowe? Od maszyny do szycia? To nie to forum w takim razie. ;-)
pablo102425 Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 Moorangs nie obraź się ale zamiast kół kup sobie słownik ortograficzny i przeczytaj regulamin jak pisać tematy. A co do Twojego pytania to nie trzeba nigdzie czytać, wystarczy na zdjęciach zobaczyć. Dodatkowo sorry ale te koła to jedno wielkie gówno, myślę że koła od ciągnika bardziej gładko się toczą niż te złomy z allegro.
Moorangs Napisano 15 Grudnia 2015 Autor Napisano 15 Grudnia 2015 Dobra widze udalo mi sie, teraz zostaje druga sprawa z kaseta.Zwracam honor wszystkim, moj blad.Co do twojej wypowiedzi, kola sa dobre, nie potrzebuje kół za 600zl, albo i wiecej do roweru za 1000zł.
alagor96 Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 Jaka sprawa z kasetą? Swoją drogą za taki opis, sprzedawcy należy się co najmniej negatyw.
pablo102425 Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 A luzowałeś też nakrętkę pod uszczelką? On pewnie wziął dwie 17 i kręcił tylko tymi co widać no bo w środku siedzą maszyny :-) według kolegi. Co do twojej wypowiedzi, kola sa dobre, nie potrzebuje kół za 600zl, albo i wiecej do roweru za 1000zł. masz rację, kół może nie potrzebujesz, jednak słownik dalej jest Ci potrzebny.
grande1970 Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 Gdzie wyczytales ze to sa lozyska kulkowe? jakby sie dalo poluzowac to bym tego tematu nie pisal.. ;_: na zdjęciu widać że piasta jest na stożkach a nie na maszynach
Moorangs Napisano 15 Grudnia 2015 Autor Napisano 15 Grudnia 2015 Nie, nie krecilem tak, az takim idiota to nie jestem xD Mam kasete 7 rzędową i nie chce kupywac nowej, a da sie kupic. Wiec musze tylko dokupic redukcje i powinno byc po sprawie.Ile mozecie toczyc jeden błąd, moja wina napisalem temat i nie doczytalem co kupilem. Sprzedawca mnie troche oszukal, ale kolo teraz chodzi idealnie i tak jak powinno. Nie bede mial problemu z regulacja, jesli sie poluzuje. W sumie na plus dla mnie.
pablo102425 Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 Czym sprzedawca Cię oszukał? Bo jak dla mnie to nigdzie w opisie nie ma że koła są na łożyskach maszynowych. A nawet jest notatka że jest na kulkach. Więc jak dla mnie kupiłeś coś, sam nie wiedząc co.
alagor96 Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 Bo jak dla mnie to nigdzie w opisie nie ma że koła są na łożyskach maszynowych Jest napisane i to bardzo wyraźnie.
Moorangs Napisano 15 Grudnia 2015 Autor Napisano 15 Grudnia 2015 Przy opsie glownym na samej gorze, jest napisane że: rodzaj piasty: maszynowa Jestes typowym napinaczem... placze gdzies, ze kupilem lozyska kulkowe? nie, wiec sie nie spinaj i opusc ten temat, bo nie pomagasz a szukasz dziury w calym Ale tacy ludzie drażnią.Pomylilem sie przyznaje, ale ile mozna toczyc jeden temat.
Roonin Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 1) Takie koła nigdy nie będą się kręciły równie lekko jak maszyny. 2) Fakt że sprzedającemu należy się co najmniej kop w d... Zamiast zmienić nagłówek dodał małą notkę na dole. Nieuczciwe zachowanie. Nie wspomnę już że dopisek DH, x4 w opisie zastosowania kół tylko dlatego ze tak pisze na obręczach jest totalną niekompetencją bądz naciągactwem. Jak można tytułować coś DH budując koła na najbardziej szmaciarskich piastach jakie istnieją. Do DH nadają się tak jak Syrena do wyścigów F1.
pablo102425 Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 Przyznaję się do błędu. Faktycznie nie zwróciłem uwagi na samą góre. Czytałem tylko opis samej aukcji i tam nie ma nic o maszynach. Jednak kolego, REGULAMIN, PUNKT 2, G cytuję "g ) Posty skrajnie źle założone, niedbale, z błędami ortograficznymi będą usuwane od razu." człowieku Ty masz wszystkie posty i tematy z interpunkcją na poziomie przedszkolaka, źle pozakładane tematy, również z błędami, ile Ty masz lat? Piszesz mi że jestem pieniaczem, ok masz rację jestem. Ale prowadzę inne forum (z innej dziedziny) i takich jak Ty wykopuje się od razu na zbity pysk a w prezencie dostaje taka osoba zniżkę 5% do księgarni na słownik ortograficzny i poprawnej polszczyzny.
tobo Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 Przy opsie glownym na samej gorze, jest napisane że: rodzaj piasty: maszynowa Jestes typowym napinaczem... placze gdzies, ze kupilem lozyska kulkowe? nie, wiec sie nie spinaj i opusc ten temat, bo nie pomagasz a szukasz dziury w calym Ale tacy ludzie drażnią. Pomylilem sie przyznaje, ale ile mozna toczyc jeden temat. Drażnią analfabeci. Dotarło?
GTZaskar1991 Napisano 16 Grudnia 2015 Napisano 16 Grudnia 2015 W odpowiedzi na pytanie pierwsze - zrobić kontre
detonator Napisano 17 Grudnia 2015 Napisano 17 Grudnia 2015 Przepraszam, podepnę się pod temat: Może nieco głupie pytanie. Jakiego rozmiary klucze potrzebne są do kontrowania/ odkręcania konusów w standardowych piastach Shimano ? Jest to 15 i 16 ?
krzych0 Napisano 17 Grudnia 2015 Napisano 17 Grudnia 2015 W starej 105-ce konusy to 13 - przód i 15 - tył. Kontra 17 w obu przypadkach. Nie wiem czy tak jest we wszystkich.
Moorangs Napisano 17 Grudnia 2015 Autor Napisano 17 Grudnia 2015 Problem rozwiązany, sam sobie dałem rade. Moj błąd, ale nadal nie rozumiem gdzie robie bledy ortograficzne? Oprócz tych wszystkich polskich znakow Dostalem ostrzezenie, bo jakis niedoedukowany osobnik wywnioskowal, ze nie stawianie kropki nad "z" w slowie np. zezucha to nie "ż".Co za glupota na tym forum. Jesli silnik sam by poprawial bylo by lepiej, a nie bede dla jakiegos mangokretynów poprawial kazdej kreski Kola prezenetuja sie wyśmienicie, tylko na tym mi zalezalo. Wstawilem podkladke, kaseta takze sie trzyma, oczywiscie wlasnej roboty, bo nie bede marnowal na glupia czesc 15zl. Nikt tutaj z was nie pomogl, a jedynie czepia sie jakiejs zasady ktora nie ma zadnego sensu. Tyle z moje strony, czesc, siemanko, i zmiencie zasady, ktore nie maja sensu.
krzych0 Napisano 18 Grudnia 2015 Napisano 18 Grudnia 2015 Ręce opadają. nadal nie rozumiem gdzie robie bledy ortograficzne? niedoedukowany osobnik wywnioskowal, ze nie stawianie kropki nad "z" w slowie np. zezucha to nie "ż". To słuchaj, ja jako ten "doedukowany" wstawiłem sobie te kropki. I wiesz co? Dalej źle: http://sjp.pwn.pl/sjp/rzezucha;2518697.html
Moorangs Napisano 18 Grudnia 2015 Autor Napisano 18 Grudnia 2015 Nie chodziło o ciebie, lecz o Pablo czy jakoś tak. Co za porażki z was sa, nadal tloczycie ten temat. Ale macie dalna XD zmywam się z tego forum i nie chce mieć styczności z tak zana społecznością rowerowa. Nie chodziło o ciebie, lecz o Pablo czy jakoś tak. Co za porażki z was sa, nadal tloczycie ten temat. Ale macie dalna XD zmywam się z tego forum i nie chce mieć styczności z tak zana społecznością rowerowa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.