Grathon Napisano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Witam. Czy ktoś z Was kręci carbonowa ramą na trenażerze? Mam wrażenie że rama się ugina. I strasznie pływam na boki. To normalne, czy trzeba się na nowo wyuczyć równowagi? Fakt, waga jeszcze trochę duża (93kg) ale aż tak? A, i nie jest tak źle. Świszczy, szumi? Ma szumieć. Mnie to nie przeszkadza. A wczoraj pierwszy trening, i 40 minut od niechcenia, na HR131/CAD87/3bieg na 7/34-14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozek Napisano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Przy minimalnie mniejszej wadze na aluminiowym ridleyu mam wrażenie, że mufa suportu lata na boki. Muszę nagrać filmik jak pedałuję i upewnić się, że mózg mnie nie oszukuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtbikeer Napisano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Na mojej ramie karbonowej z Chin jest sztywno, nie ma uczucia pływania. Raczej to rama trenażera Ci się ugina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 jak wyżej pan napisał, pracuje trenażer, lub rower w mocowaniu trenażera.No chyba że rower pracuje Ci tak samo przy normalnej jeździe na powietrzu-wtedy jest się czym martwić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grathon Napisano 15 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Na trasie jest git. W miejscu jest tak dziwnie. Hmm, inaczej. Czuję się jak bym siodełko za wysoko, i tyłek mi lata na boki. Może to zmiana pozycji, w sumie tył roweru jest ok 7cm wyżej niż przód, i trzeba na nowo łapać równowagę. W trasie bez żadnego ale bez trzymanki, tu ni cholery. Może faktycznie to nachylenie to powoduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 a podstawki pod przednie koło nie masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tylkoNiedzielny Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 U mnie w alu ramie też suport pływa na boki. Raczej normalne, coś musi pracować. Niektórzy producenci karbonowych ram "zakazują" wkładanie ich w trenażer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Każda rama pływa w trenażerze, niektóre mocniej, inne mniej. Zakładam że z uwagi na właściwości materiału te z karbonu pływają bardziej. Taki lajf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Czy ktoś z Was kręci carbonowa ramą na trenażerze? Mam wrażenie że rama się ugina. I strasznie pływam na boki. To normalne, czy trzeba się na nowo wyuczyć równowagi? Normalne zjawisko, mocowanie za oś , więc tylne widełki pracują mocniej. Swoją drogą, mi było szkoda nowego roweru i jeżdżę na starym 26. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronsky Napisano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 To chyba normalne na trenażerze, że coś się ugina, tyłek biega na boki itp. W naturalnych warunkach - na drodze - tego tak nie odczujemy bo rama ma większą swobodę ruchu. W trenażerze jest zablokowana dość sztywno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
extremepl.rw Napisano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Fakt to normalne. Faktem jest też, że większość producentów niechętnie patrzy na trenażer. Trzeba zwrócić uwagę na mocne zamocowanie koła w trenażerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Mój rower (aluminiowe ostre koło) tez pływa w trenażerze ale jest to widoczne - przy mocnym nacisku na pedały opona przemieszcza się w rolce trenażera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Peak 29 na mufie też pływa nie sama rama trenażera. Gdzie przy normalnej jeździe jest sztywny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 po pierwsze przetłumacz swój post, bo tego bełkotu czytać nie idzie..po drugie temat można zamknąć, autor już poznał odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.