karep Napisano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Hej, Wybiera się ktoś na Rocky Mountain BIKE Marathon lub inną imperezę towarzyszącą "europejskiemu rozpoczęciu sezonu MTB" w Riva Del Garda (29.04-01.05)? Razem z żoną planuemy zahaczyć o powyższy event spędzając w okolicy parę dni. Jeśli ktoś jeszcze na przełomie kwietnia i maja będzie na jeziorem Garda, to niech śmiało pisze. Zresztą każde info odnośnie miejscówki i/lub imprezy bardzo mile widziane [emoji2] pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 I na czym stanęło ? Pytam bo w tym roku mamy zaplanowany urlop rodzinny ze znajomymi nad Gardą pod koniec sierpnia. Oczywiście chcę zabrać rower. Poszukuję podpowiedzi w kwestii dobrych 2-3 miejscówek do pojeżdżenia. Oczywiście nie mogę spędzić całego urlopu na rowerze bo rodzina też ma swoje wymagania... Ale 2-3 wypady chyba da radę...;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karep Napisano 31 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Cześć, W temacie popełniłem błąd - oczywiście chodzi o rok 2016, a nie ubiegły. :-) W kwestii tras rowerowych nie pomogę, gdyż nie mam doświadczenia. Sam próbuję przez internet ich szukać. Jest sporo różnych, ale tylko na północnych wybrzeżach jeziora. Tam gdzie teren bardziej górzysty. Natomiast na południu nie znalazłem niczego. Logistycznie, to na początku zatrzymujemy sie na campingu w Arco, a po paru dniach przenosimy sie do Pacengo - tak by pojeździć dookoła jeziora. pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mast6er Napisano 1 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 I na czym stanęło ? Pytam bo w tym roku mamy zaplanowany urlop rodzinny ze znajomymi nad Gardą pod koniec sierpnia. Oczywiście chcę zabrać rower. Poszukuję podpowiedzi w kwestii dobrych 2-3 miejscówek do pojeżdżenia. Oczywiście nie mogę spędzić całego urlopu na rowerze bo rodzina też ma swoje wymagania... Ale 2-3 wypady chyba da radę...;-) hej proponuje zakup przewodnika po okolicach garda http://www.przewodnikimtb.pl/ sam mam... korzystałem z niego w zeszły roku. jak ktoś ma nawigacje rowerową dostaje tracki...więc ma komplet... ps. nie jest to reklama mimo ze Tomka znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 1 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Dzieki za poradę. Własnie wczoraj czytałem o tym przewodniku :-) Pliki .gpx mogą być bardzo pomocne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karep Napisano 1 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 Hej, Już dziś opuszczamy północną część jeziora. Dostępne są tu takie darmowe przewodniki: bike, water, trekking.... Trasy rowerowe GPX można darmo ściągać ze strony http://www.gardatrentino.it/ Moim zdaniem są one pomocne, bo tu generalnie nie ma oznaczonych tras - poza drogami rowerowymi, po których też z trudnością się poruszaliśmy ;-) trzeba uważać, ale mimo np. jazdy pod prąd spotkaliśmy się ze zrozumienim i jakby szacunkiem dla rowerzystow. Był to mój pierwszy wypad z rowerem w góry :-) wrażenia ogromne.... :-D Wysłane z mojego Quadra 7 UltraSlim przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi