grande1970 Napisano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 (edytowane) musze kupić hample i mam do wyboru Avid DB-3 Avid model Elixir 1 oba modele nowe za ok 250 zł lub używane Avid elixir 5 również w tej cenie no chyba że ma ktoś coś ciekawego w stanie bdb do 3 stów Edytowane 14 Grudnia 2015 przez grande1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Elixiry nie, żadne, db 3 to nowszy hamulec czyli potrzebuje więcej czasu żeby zgnić. Jeśli możesz dołożyć to kup slx'y z ceramicznymi tłoczkami w zacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 14 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 grande - napisz do Puklusa - on ma trochę hamulców na sprzedaż. Coś dobierzesz sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamsyyo Napisano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Żadnych avidów, ten wyżej dobrze gada kup slx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 14 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 oki thx za info bo bym wtopił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 15 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Kamsyo po pierwsze kultura! Nie ten wyżej tylko przedmówca!Po drugie weź się z tymi swoimi herezjami co? Pewnie kolega kolegi słyszał od znajomego co to w serwisie pracuje - czyż nie stąd Twoja opinia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 16 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 A co powiecie na formule rx ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 16 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Przyjemny i jadowity hamulec. Kwestia czy zmieścisz się w budżecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 (edytowane) Użytkowałem kilka kompletów różnych producentów. Zatrzymalem się na formuli oro k24. Bezproblematyczne hamulce. Edytowane 16 Grudnia 2015 przez bobiik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Formula Oro K24 to najlepsze rozwiązanie z budżetowych hamulców. Odpuść sobie Avidy i Formule RX. Dopieść nieco budżet i zapoluj na 675. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 (edytowane) Polecam tez tańszą wersje k18. Różnica miedzy 24 to regulacja dlugosci drogi jaka trzeba wykonac klamką do zacisniecia hamulca. Nie mylic z regulacja odleglosci klamki od kierownicy .Regulacja występuje w 24 Edytowane 16 Grudnia 2015 przez bobiik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 16 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 szukałem tej Oro k24 czy też k18 ale oprócz 2 sztuk k24 na alledrogooo nic nie znalazłem. Pewnie będą 675 ale jeszcze zobaczymy bo może 785 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Formula Oro K24 to najlepsze rozwiązanie z budżetowych hamulców. Odpuść sobie Avidy i Formule RX. Dopieść nieco budżet i zapoluj na 675. Możesz wyjaśnić to co napisałeś? K24 to najlepsze rozwiązanie budżetowe, ale ma sobie odpuśćić Formule RX i Avidy i nabyć Shimano? To tak jakby np polecić Forda Fiestę, ale odpuścić sobie Focusa i kupić Citroena. K24 nigdy nie był budżetowym hamulcem. W 2008 roku zapłaciłem za dwie sztuki - jeśli mnie moja starcza pamięć nie myli - ponad 1000 zł za parę, bez tarcz. Oro nie jest w ofercie Formuli chyba od paru lat, jeśli już to pozostał k18, też wycofany z oferty dłuższą chwilę temu. szukałem tej Oro k24 czy też k18 ale oprócz 2 sztuk k24 na alledrogooo nic nie znalazłem. Pewnie będą 675 ale jeszcze zobaczymy bo może 785 .... Nawet jeśli znajdziesz okazyjnie nowe to lepiej ich nie kupuj - hamulce pracujące na płynie DOT mają tendencję do niszczenia uszczelek, więc nawet fabrycznie nowy a kilkuletni hamulec może nie działać poprawnie albo nie działać wcale, lub zepsuć się po krótkim czasie. Piszę to jako bardzo zadowolony użytkownik Formuli Oro k24, puro a potem R1, które jako jedynie nie sprawiły mi nigdy żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 (edytowane) Tobo. Pitolisz jak potłuczony. Tym tokiem powinienem za swojego Sida wołać 2000 bo w 2010 katalogowy kosztował prawie 3000. Piszesz o Dot a polecasz... Formule? Serio? Pisze o tym, ze jak uzbiera to lepiej kupić SLXy niz jakiekolwiek Avid. Edytowane 16 Grudnia 2015 przez ukaniex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Ty pitolisz, czy jak potluczony to nie wiem. W jaki sposób k24 jest budżetowym rozwiązaniem? Chyba że nadal nowe można kupić a ich cena jest budżetowa. Owszem jeśli chodzi o formule to byłem ze wszystkich zadowolony, mialem w sumie 6 sztuk i to jedyne heble na DOT z którymi przez cały okres użytkowania nie miałem problemów. Wszystkie pozostałe były mniej lub bardziej problemowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 16 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 dobra to ja uściślę - K-18 i K-24 można śmiało polecać pod warunkiem, że mają nowe uszczelki i membrany. Jest też opcja kupić padnięte i przeserwisować - wtedy masz bardzo dobre hamulce na ok 3 lata(a nawet dłużej, jeśli regularnie zmieniasz płyn i czyścisz układ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Oczywiście, ze nowych nie trafisz a jeśli juz to bardzo drogo. Niemniej są to budżetowe i dobre hamulce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi