Skocz do zawartości

[rower] Giant Talon 27.5 3 model 2014 ,czy warto kupić ?

marcinSZ0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam mozliwość kupic nowy rower Giant Talon 27.5 3   2014 w bardzo atrakcyjnej cenie około 1400zł  . W tej chwili posiadam rower Kross A6 z 2006 roku i jestem zadowolony ale jest on juz dość mocno wyeksploatowany.Zalezy mi na tym aby nie kupić czegoś gorszej klasy niż A6,giant ma lepszą specyfikację ale ma sprężynowy amortyzator co mnie trochę odrzuca. Proszę o Wasze opinie ,czy warto go kupic ?

http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/talon.27.5.3.czarny/17696/74818/#overview

Napisano

Byłem dzisiaj w sklepie sprawdzic rower i powiem szczerze ze poza ładnym wygladem rower nie wzbudził mojego zachwytu,po chwili jazdy doszedłem do wniosku ze na moim 9 letnim Krosie A6 jezdzi mi sie zdecydowanie lepiej.

Pierwsze co mi nie pasowało to oczywiscie amortyzator ,odrazu po wejsciu na rower ugiął sie o ponad połowę pod moją wagą,korba dość miękka pod wiekszym naciskiem zębatka tarła o przerzutkę ,hamulce jak na hydrauliczne i tarczowe bez rewelacji,w tylnym kółku coś chrupało .Cena okazała się byc ceną netto,wiec rower ponad 1700zł .Odpuszczam go sobie....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...